Pegasus: Καρατομήσεις στην Ισπανία για το μεγάλο σκάνδαλο χάκινγκ
Το ισραηλινό spyware βρέθηκε στα κινητά του πρωθυπουργού και προσώπων που συνδέονται με το καταλανικό κίνημα.
Η ισπανική κυβέρνηση απέλυσε την επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, Παθ Εστέμπαν, μετά την αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ και πρόσωπα του καταλανικού κινήματος παρακολουθούνταν με το διαβόητο λογισμικό κατασκοπείας Pegasus, γράφει την Τρίτη η εφημερίδα El Pais, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.
Το χάκινγκ στα κινητά του Σάντσεθ και της υπουργού Άμυνας Μαργκαρίτα Ρόμπλες θορύβησε μάλιστα την ΕΕ, οι οποίες ελέγχουν τώρα τα κινητά tvn ευρωβουλευτών για το Pegasus, λογισμικό κατασκοπείας που πουλά σε κυβερνήσεις η ισραηλινή NSO Group.
Διαβάστε επίσης:
- Pegasus – Στόχος κυβερνοκατασκόπων και η βρετανική κυβέρνηση
- Σκάνδαλο Pegasus: Η αμαρτωλή NSO ζητά ασυλία για την στοχοποίηση του WhatsApp
Τον περασμένο μήνα, το εργαστήριο Citizen Lab στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο αποκάλυψε ότι περισσότερα από 60 πρόσωπα που συνδέονταν με το καταλανικό αυτονομιστικό κίνημα αποτέλεσαν στόχο του Pegasus, προϊόν της ισραηλινής εταιρείας NSO Group.
Αυτό ώθησε το αριστερό κόμμα που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας ERC, βασικό σύμμαχο της κυβέρνησης μειοψηφίας της Ισπανίας, να δηλώσει ότι δεν θα την στηρίζει έως ότου η Μαδρίτη λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του.
Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε εξάλλου μερικές μέρες έπειτα από αυτό ότι εντόπισε το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus στα κινητά τηλέφωνα του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και της υπουργού Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / AFP
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
- Μαρούσι: Τηλεφώνημα για βόμβα σε δημοσιογραφικό όμιλο
- Αμαρτωλός πρόεδρος ο Τραμπ – Δεν εγκρίνουν την βίαιη εξωτερική πολιτική του οι… καθολικοί ιερείς
- Πότε θα παίξει η Σάκκαρη κόντρα στην Αντρέεβα για τον δεύτερο γύρο του Australian Open
- Ταυτοποιήθηκε με τη βοήθεια ΑΙ ο ναζί μιας από τις πιο ανατριχιαστικές φωτογραφίες του Ολοκαυτώματος
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Ο Κωστούλας έβαλε… φωτιά στο «X» με το «ψαλιδάκι»: «El Babinho, το αστέρι της Μπράιτον είναι εδώ» (vids)
- Σεισμός 4 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Λακωνίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)





















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442