Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πώς μπορούν οι γυναίκες να προστατευθούν από τη διαδικτυακή παρενόχληση;

Πώς μπορούν οι γυναίκες να προστατευθούν από τη διαδικτυακή παρενόχληση;

Συμβουλές ειδικών για την αντιμετώπιση κινδύνων στο διαδίκτυο - Τι δράσεις θα πρέπει να ληφθούν απέναντι στις απειλές

Όταν τέθηκαν σε ισχύ οι τηλεργασία, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, η χρήση του Διαδικτύου εκτοξεύτηκε στα ύψη παγκοσμίως.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι βασίστηκαν ξαφνικά στα τηλέφωνα και τους υπολογιστές τους ως σανίδες σωτηρίας για δουλειές και μαθήματα από απόσταση, μακριά από οικογένεια και φίλους.

Καθώς οι ζωές μας άρχισαν να γίνονται «διαδικτυακές», το ίδιο έκανε και η παρενόχληση. Σε μια δημοσκόπηση του Pew Research Center το 2021, οι Αμερικανοί ανέφεραν σωματικές απειλές, stalking, συνεχιζόμενη παρενόχληση και σεξουαλική παρενόχληση, σε σχέση με πριν από την πανδημία.

Οι γυναίκες, ΛΟΑΤΚΙ άτομα και μετανάστες, διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο για πιο ακραίες μορφές διαδικτυακής κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής παρενόχλησης, της και της ρητορικής μίσους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Pew και μια έκθεση της GLAAD, μιας οργάνωσης για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Ενώ οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν υποσχεθεί να κάνουν περισσότερα για να περιορίσουν την διαδικτυακή κακοποίηση και να προστατεύσουν τους ευάλωτους χρήστες, τι μπορούμε να κάνουμε από πλευρά μας για να προστατευτούμε στο διαδίκτυο;

Ακολουθούν συμβουλές ειδικών για τον εντοπισμό του κινδύνου στο διαδίκτυο, τη διατήρηση των διαδικτυακών ορίων, την απάντηση σε απειλές και πολλά άλλα.

Απέτρεψε τους χάκερς

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι γυναίκες να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία τους από πιθανές διαδικτυακές επιθέσεις, λένε οι ειδικοί. Το πιο βασικό από αυτά τα προληπτικά μέτρα είναι δυσκολεύοντας τους χάκερ να εισέλθουν στους λογαριασμούς μας.

Το πρώτο βήμα είναι απλό: Χρησιμοποιήστε σύνθετους και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να παρακολουθείτε τους κωδικούς πρόσβασής σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης.

Google… you

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο να σκεφτείς πώς θα τρολάρεις τον εαυτό σου, λένε οι ειδικοί. Αυτό σημαίνει να ανακαλύψετε ποιες πληροφορίες για εσάς είναι δημόσια διαθέσιμες.

Κάντε αναζήτηση στο Google τον εαυτό σας, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνσή σας για να δείτε τι εμφανίζεται. Υπάρχουν προσωπικές πληροφορίες που συνδέονται με εσάς; Είναι σε ιστοσελίδες όπου μπορείτε να ζητήσετε την αφαίρεσή του;

Πρόσεχε τι δημοσιεύεις

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι εάν πρόκειται να δημιουργήσετε μια διαδικτυακή παρουσία, ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι να είστε αυθεντικοί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δημοσιεύετε τα πάντα για τον εαυτό σας σε κοινή θέα.

Ελέγξτε ξανά τι έχετε ανεβάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στους προσωπικούς σας ιστότοπους, καθώς και ποιες από αυτές τις λεπτομέρειες είναι δημόσιες. Και αν δημοσιεύετε φωτογραφίες, να γνωρίζετε τι υπάρχει στο παρασκήνιο. Είναι ορατή η διεύθυνσή σας; Προσθέσατε ετικέτα στην τοποθεσία σας;

Θα ήταν καλό να τσεκάρετε επίσης ποιος εκτίθεται μαζί σας στους λογαριασμούς και τις αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook, για παράδειγμα, σας επιτρέπει να συμπεριλάβετε μέλη της οικογένειας και τους συζύγους στην ενότητα «Σχετικά με εμένα» του προφίλ σας. Αλλά η σύνδεση ανθρώπων με εσάς δίνει επίσης στα τρολς τους στοχοποιούν ως τρόπο παρενόχλησης σας. Το ίδιο ισχύει αν επιλέξετε να δημοσιεύσετε ή να προσθέσετε ετικέτα με αγαπημένα πρόσωπα σε δημόσιες φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πάνω από όλα η ψυχική σου υγεία

Εάν βρεθείτε στόχος παρενόχλησης, είναι εύκολο να πανικοβληθείτε. Όμως οι ειδικοί συμβουλεύουν τα θύματα να θυμούνται ότι έχουν τρόπους να αντεπιτεθούν. Και πολλά από αυτά περιλαμβάνουν βήματα για την προστασία σας από το ψυχικό αντίκτυπο της διαδικτυακής κακοποίησης.

Επωφεληθείτε από όλα τα εργαλεία που προσφέρουν οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Σίγαση, αποκλεισμός ή φιλτράρισμα χρηστών που σας επιτίθενται. Χρησιμοποιήστε εργαλεία αναφοράς για να επισημάνετε κακά σχόλια.

Αν δεχθείτε επίθεση μέσω email, χρησιμοποιήστε φίλτρα email για να στέλνονται αυτόματα τα ενοχλητικά μηνύματα σε έναν ξεχωριστό φάκελο. Συγκεκριμένα, μπορείτε να ορίσετε φίλτρα για email που περιέχουν μισογυνιστικές, ομοφοβικές ή υποτιμητικές λέξεις.

Λάβε δράση

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η παρενόχληση μπορεί να απαιτεί άμεση δράση.

Για να διασφαλιστεί η ασφάλειά σας, οι ειδικοί προτείνουν την τεκμηρίωση της διαδικτυακής παρενόχλησης, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από εταιρείες τεχνολογίας ή ακόμα και από την αστυνομία για τη διερεύνηση απειλών. Μπορεί να χρειαστεί να ειδοποιήσετε τις αρχές, τους συγγενείς ή τον εργοδότη σας, ανάλογα με την απειλή και τις προσωπικές σας συνθήκες και το επίπεδο άνεσης. Οι ειδικοί προτείνουν επίσης να έχετε ένα σχέδιο για ασφαλή μετεγκατάσταση εάνχρειαστεί.

Με πληροφορίες από Washington Post.

Must in

Θρυλική καρδιά ο Σέστιτς!

Ο παλιός άσος του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα αναρρώνει μετά την πετυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε αφού η ζωή του ήταν σε άμεσο κίνδυνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο