Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προωθεί δράσεις και εργαλεία για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης
Το Σάββατο 14/5 από τις 12.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, οι πολίτες θα γνωρίσουν από κοντά την πιλοτική εκκίνηση του προγράμματος EAAD-Best (European Alliance Against Depression) που αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
- Βροχή καταγγελιών για μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων - Τι λέει η ΠΟΕΕΤ
- «Λουκέτο» σε βαριά παραβατικό ιδιωτικό σχολείο βάζει το ΥΠΑΙΘ, μετά από καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ και γονέων
- Σύσταση καθηγητή του Χάρβαρντ σε Κίεβο: Σταματήστε τις δολοφονίες, δεν σας συμφέρουν
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Ανυπομονώ να ξεκινήσω την αποστολή μου ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα
Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσα από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, συνεργάζεται με την ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγείας) και μαζί προωθούν δράσεις και εργαλεία για την πρόληψη, την αναγνώριση και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Το Σάββατο 14/5 από τις 12.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της πόλης οι πολίτες θα μπορέσουν να γνωρίσουν από κοντά την πιλοτική εκκίνηση του προγράμματος EAAD-Best (European Alliance Against Depression) στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, το οποίο, μεταξύ άλλων, δίνει στον πολίτη τα μέσα με τα οποία μπορεί να αναγνωρίσει την ασθένεια και να ανακουφιστεί από τα συμπτώματά της. Ειδικότερα το iFightDepression, το οποίο είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο αυτοδιαχείρισης για ασθενείς με ήπια κατάθλιψη (www.ifightdepression.com).
Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε το 2001 και το 2002 στη Νυρεμβέργη, πετυχαίνοντας μια σημαντική μείωση των αυτοκτονιών, σε ποσοστό άνω του 20%, ενώ ήδη έχει εφαρμοστεί σε περισσότερες από 120 περιοχές σε 15 χώρες εντός και εκτός της Ευρώπης.
Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα EAAD-Best, πέρα από το iFightDepression για το ευρύ κοινό, προχωράει σε παρέμβαση τεσσάρων επιπέδων για την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των ενδιαφερομένων δημιουργώντας ένα δίκτυο συνεργατών με τους εξής:
- επαγγελματίες της πρωτοβάθμιας και ψυχικής υγείας,
- τον γενικό πληθυσμό στην κοινότητα,
- άτομα-διαμεσολαβητές της κοινότητας και πρόσωπα-κλειδιά (φαρμακοποιοί, φροντιστές, εκπαιδευτικοί, ιερείς, αστυνομία),
- άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, ομάδες υψηλού κινδύνου και συγγενείς τους.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις