Β. Κορέα: 6 νεκροί και πάνω από 187.000 άνθρωποι με «πυρετό» μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος
Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κοροναϊού, η Βόρεια Κορέα γνωστοποίησε πως έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τουλάχιστον 187.000 με «πυρετό» βρίσκονται σε απομόνωση και τους παρέχονται ιατρικές φροντίδες.
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Εξι άνθρωποι με «πυρετό», υπέκυψαν στη Βόρεια Κορέα, τουλάχιστον ένας εκ των οποίων επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά πως έπασχε από την COVID-19, ανακοινώθηκε την επομένη της επίσημης παραδοχής πως εντοπίστηκε εστία του νέου κοροναϊού στην πρωτεύουσα της απομονωμένης χώρας της Ασίας (στη φωτογραφία από το KCNA, επάνω, απολύμανση σε δημόσιο χώρο της Πιονγιάνγκ).
«Εξαπλώνεται με εκρηκτικό τρόπο»
«Πυρετός η αιτία του οποίου δεν έχει μπορέσει να εξακριβωθεί εξαπλώνεται με εκρηκτικό τρόπο σε όλη τη χώρα από τα τέλη Απριλίου» και «έξι άνθρωποι πέθαναν (ο ένας εκ των οποίων επιβεβαιώθηκε κατόπιν εξετάσεων πως είχε μολυνθεί από την υποπαραλλαγή BA.2 της Ομικρον)», παραλλαγής του SARS-CoV-2, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Πάνω από 187.000 άνθρωποι με «πυρετό» έχουν «τεθεί σε απομόνωση» και «τους προσφέρονται ιατρικές φροντίδες», κατά την ίδια πηγή, η οποία πρόσθεσε πως 18.000 άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα μόνο την Τρίτη.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, επισκέφθηκε το κέντρο διοίκησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας για να ενημερωθεί για την κατάσταση και την αντίδραση των αρχών, αφού κήρυξε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» και διέταξε lockdown σε όλη τη χώρα.
Επέκρινε το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε «αδύναμο σημείο στο σύστημα πρόληψης της επιδημίας», σύμφωνα με το KCNA.
Κίνδυνος μείζονος κρίσης
Το ξέσπασμα υπογραμμίζει τον κίνδυνο να εκδηλωθεί μείζων κρίση στη χώρα, όπου το σύστημα υγείας διαθέτει λιγοστούς πόρους, κάτι που επιδεινώνει το ότι δεν δέχεται διεθνή βοήθεια όσον αφορά τον εμβολιασμό και κρατά τα σύνορα κλειστά.
Αναλυτές θεωρούν πως η υγειονομική κρίση ενδέχεται να χειροτερέψει τις ελλείψεις τροφίμων καθώς θα δυσχεράνει την «εθνική προσπάθεια» για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, που εν μέρει αποδίδεται στην ξηρασία η οποία πλήττει τη Βόρεια Κορέα.
Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις