Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη τελικά με τους αιφνίδιους θανάτους των δύο παιδιών – Τι είναι η νόσος των λεγεωνάριων
Ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την νόσο των λεγεωνάριων που πιθανότατα να κόστισε την ζωή του 7χρονου από την Θεσσαλονίκη
Συνεχίζεται το θρίλερ με τους θανάτους των δύο παιδιών στην Θεσσαλονίκη, του 7χρονου αγοριού και του τρίχρονου κοριτσιού.
Οι γιατροί προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη και έφυγαν τόσο πρόωρα από τη ζωή δύο μικρά παιδάκια.
Ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την νόσο των λεγεωνάριων που πιθανότατα να κόστισε την ζωή του 7χρονου από την Θεσσαλονίκη.
«Οι πιθανές πηγές μόλυνσης από τη νόσο των λεγεωνάριων, οφείλονται στα συστήματα παροχής κρύου και ζεστού νερού σε πύργους ψύξης συστημάτων κλιματισμού, δηλαδή, εκεί που υπάρχουν κεντρικά σημεία όπου υπάρχει λιμνάζον νερό. Τα οικιακά συστήματα δεν θεωρούνται πηγές ανάπτυξης του βακτηρίου της λεγιονέλλας», ανέφερε αρχικά.
Ποια είναι τα συμπτώματα
«Τα συμπτώματα είναι όπως αυτά της γρίπης, έχουμε υψηλό πυρετό, έντονο βήχα, προσβάλλεται το πεπτικό και το νευρικό σύστημα, αλλά αυτό ουσιαστικά καταλήγει σαν μία βαριά πνευμονία. Αυτή η πνευμονία εάν δεν αντιμετωπιστεί, υπάρχουν 30% πιθανότητες να επέλθει θάνατος», πρόσθεσε.
«Τα kit που έχουν βγει είναι για τον χώρο και ουσιαστικά κάνουν ταχεία ανίχνευση του συγκεκριμένου βακτηρίου από νερά», πρόσθεσε η χημικός Κατερίνα Τσουγένη.
Οι πιθανές αιτίες των θανάτων
Ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μίλησε χθες για τoυς θανάτους των δύο μικρών παιδιών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα αίτια που «έφυγαν» από τη ζωή.
Ο κ. Καπραβέλος μίλησε αρχικά για τον αιφνίδιο θάνατο του 7χρονου παιδιού στην Θεσσαλονίκη.
«Διερευνώνται οι θάνατοι και του 7χρονου και του 3χρονου που έφυγαν από αιφνίδιο θάνατο. Προφανώς είναι κάποια λοίμωξη που κρύβεται από πίσω ή μία εγκεφαλίτιδα.
Μέσα στα νοσοκομεία δε βλέπουμε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, ξαφνικά μολύνονται και χάνουν τη ζωή τους. Όταν χάνεται ένα παιδί «χάνεται» ο ήλιος. Πίσω από έναν αιφνίδιο θάνατο κρύβονται πολλές λοιμώξεις, και λοιμώξεις από διάφορες νόσους. Οι περιπτώσεις ωστόσο αυτές είναι σπάνιες, αλλά όχι ότι δεν υπάρχουν. Για παράδειγμα ο μύκητας candida auris δεν απειλεί τη δημόσια υγεία, απασχολεί τα νοσοκομεία και πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα», δήλωσε.
«Η μία περίπτωση, του 3χρονου, είναι ότι μπορεί να είναι σύνδρομο μετά από λοίμωξη από κοροναϊό. Παρόλο που το παιδί δεν είχε μολυνθεί, είχαν περάσει οι γονείς του, και στον ορό του παιδιού βρέθηκαν αντισώματα του κοροναϊόυ. Και οι δύο περιπτώσεις είναι υπό διερεύνηση», κατέληξε λέγοντας ο κ. Καπραβέλος.
- Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δύσκολες ώρες για τον τραγουδιστή – Πέθανε η μητέρα του
- Η σκοτεινή πλευρά των γιορτών: Άνοδος της ενδοοικογενειακής βίας κατά την εορταστική περίοδο
- Κρήτη: Ο Άγιος Βασίλης καταδύθηκε στον βυθό για τα παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία
- Σκόραρε ο Παυλίδης, στην κορυφή η Μπενφίκα (3-0, vid)
- Η Κάρα Ντελεβίν μεταμφιέζεται σε Έλτον Τζον για το remake του «Step Into Christmas»
- Γερμανία: Χάνει σε δημοτικότητα ο Σολτς – Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την επίθεση στο Μαγδεμβούργο