Η αράχνη Πασχαλίτσα ζει και στην Ελλάδα
Η αράχνη πασχαλίτσα ήταν απειλούμενο προς εξαφάνιση είδος τη δεκαετία του ’90, αφού είχε απομείνει μόνο μια αποικία με 56 αράχνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Μία «αράχνη-πασχαλίτσα», ένα αρκετά σπάνιο είδος, εντόπισε στο Νεώριο ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook.
«Σήμερα το απόγευμα (11/5) στο Νεώριο παρατήρησα ένα μικρό κόκκινο πραγματάκι να κινείται στο πεζοδρόμιο. Κοιτάζοντας καλύτερα, κατάλαβα ότι πρόκειται για μια πολύ παράξενη αράχνη.
Έτσι, έκανα μια σημαντική ανακάλυψη, καταγράφοντας στον Πόρο μία από τις σπανιότερες αράχνες του κόσμου, την «αράχνη – πασχαλίτσα» (δεν κάνω πλάκα, γκουγκλάρετε για περισσότερες πληροφορίες).
Είναι τελείως ακίνδυνη και πανέμορφη» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Eresus Cinnaberinus: Η επιστημονική ονομασία της αράχνης
Η συγκεκριμένη αράχνη ήταν απειλούμενο προς εξαφάνιση είδος την δεκαετία του ’90, όταν και είχε απομείνει μόνο μια αποικία με 56 αράχνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το 2011 αφέθηκε ξανά ελεύθερη στη φύση.
Η «αράχνη – πασχαλίτσα» είναι επίσης προστατευόμενο είδος στο Βέλγιο, καθώς είχε εξαφανιστεί το 1896 και ανακαλύφθηκε εκ νέου το 2009.
Μάλιστα, το 2012, ήταν η αιτία να… μπλοκάρει η ανοικοδόμηση μιας ολόκληρης βιομηχανικής περιοχής στην πόλη Λομέλ, όπου και ήταν το μοναδικό μέρος του Βελγίου που ζούσε το συγκεκριμένο είδος.
Το 2016 υπάρχουν οι πρώτες αναφορές στην Ελλάδα για την Eresus Cinnaberinus, που πλέον επισήμως κατοικεί και στη Λαμία.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις