Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησε η παραγωγή των πρώτων μπαταριών «Μade in Europe»

Ξεκίνησε η παραγωγή των πρώτων μπαταριών «Μade in Europe»

To πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών με προορισμό ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι γεγονός δια χειρός Northvolt και ξεκίνησε ήδη τις πρώτες παραδόσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Η σουηδική κατασκευάστρια μπαταριών Northvolt κατέκτησε τον άτυπο τίτλο της πρώτης ευρωπαϊκής εταιρείας που ξεκίνησε τις παραδόσεις μπαταριών κατασκευασμένων εξολοκλήρου στην Ευρώπη σε αυτοκινητοβιομηχανίες, δίνοντας μια πρώτη ανάσα στα σχέδια της ευρωπαϊκής ηπείρου να ανταγωνιστεί τις κραταιές ασιατικές βιομηχανίες στον τομέα.

Οι πρώτες παραδόσεις πραγματοποιήθηκαν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα από το εργοστάσιο της Northvolt στην Skeleftea της Σουηδίας με προορισμό ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς η σουηδική φίρμα έχει εξασφαλίσει συμβόλαια άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τους ομίλους BMW και VW καθώς και με τις Volvo και Polestar.

Το εργοστάσιο απασχολεί προς το παρόν 1.000 εργαζόμενους με την προοπτική να φτάσει προοδευτικά τους 4.000. Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με το εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών, η Northvolt διατηρεί κοινοπρακτική συνεργασία με την νορβηγική Hydro για την ανακύκλωση μπαταριών.

Η διαδικασία ανακύκλωσης έχει ξεκινήσει ήδη στο εργοστάσιο Hydrovolt το οποίο αποτελεί την μεγαλύτερη μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών στην Ευρώπη με δυναμικότητα επεξεργασίας 25.000 μονάδων ετησίως.

Παρά την ευοίωνη προοπτική που δημιουργεί το εργοστάσιο της Northvolt για ένα ευρωπαϊκό αντίβαρο στην παραγωγή μπαταριών, υπάρχει πάντα το πρόβλημα των πρώτων υλών όπως το λίθιο και το κοβάλτιο οι τιμές των οποίων αυξάνονται προοδευτικά.

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024