Του έλειπε το σπιτικό φαγητό, άνοιξε εστιατόριο και… προσέλαβε την μητέρα του
Η «συνταγή» της επιτυχίας είναι απλή: Μητέρες και γιαγιάδες «επιστρατεύονται» από την Ιταλία
Οπως συμβαίνει με πολλούς μετανάστες που ζουν στο εξωτερικό, έτσι και στον Πέπε Κορσάρο έλειπε η μαγειρική της μητέρας του.
Γεννημένος στη Σικελία, μετακόμισε στο Λονδίνο όταν ήταν 16 ετών και σύντομα άρχισε να λαχταρά τις γεύσεις και τις παραδόσεις του σπιτιού του – ειδικά το μεσημεριανό γεύμα της Κυριακής, όταν μαμάδες και γιαγιάδες μαγείρευαν διαχρονικά αγαπημένα πιάτα για ένα υπαίθριο, μαραθώνιο γλέντι που κρατούσε εύκολα μέχρι τις βραδινές ώρες.
Εχοντας μια πετυχημένη καριέρα στον χώρο της εστίασης, ο Κορσάρο απολάμβανε μια βραδινή έξοδο με φίλους, όταν ένας του πρότεινε αστειευόμενος να φέρει τη μητέρα του για να μαγειρέψει.
Μόνο που εκείνος το πήρε στα σοβαρά, αναφέρει το CNN.
«Είπα στον εαυτό μου, γιατί όχι; Πήρα λοιπόν τη μαμά μου και τη ρώτησα. Μου είπε: ”Θα έρθω αύριο”».
Κάπως έτσι ξεκίνησε το La Mia Mamma. Αρχικά ως pop-up εστιατόριο το 2018, προτού εξελιχθεί σε αλυσίδα εστιατορίων και ντελικατέσεν.
Η συνταγή της επιτυχίας
Η «συνταγή» της επιτυχίας είναι απλή: Ιταλίδες μητέρες και γιαγιάδες «επιστρατεύονται» από την Ιταλία.
Στη συνέχεια, μετακομίζουν στο Λονδίνο για μια τρίμηνη διαμονή, παρουσιάζοντας τις δικές τους παραδοσιακές συνταγές που βασίζονται στην τοπική τους κουζίνα, πριν παραδώσουν το καπέλο του σεφ σε μια νέα «φουρνιά» μαμάδων από διαφορετική περιοχή.
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο πρότζεκτ, μιας και το φαγητό στην Ιταλία ποικίλλει πάρα πολύ ανάλογα με τη περιοχή.
Κάθε εστιατόριο έχει τρεις μαμάδες, οι οποίες εντοπίζονται πρώτα στην Ιταλία μέσω των social media.
«Δεν αναζητούμε επαγγελματίες σεφ, αλλά νοικοκυρές που μαγειρεύουν για τις οικογένειές τους» λέει ο Κορσάρο, προσθέτοντας ότι οι επιλεγμένοι υποψήφιοι μεταφέρονται στη συνέχεια στο Λονδίνο για δοκιμαστικό, και στη συνέχεια τους δίνεται κατάλυμα, κάρτα μετακινήσεων και μισθός ανάλογος με αυτόν ενός sous chef.
Οι περισσότερες από αυτές τις μαμάδες, που είναι συνήθως γύρω στα 60 και συχνά συνταξιούχοι, δεν έχουν ζήσει ποτέ στο εξωτερικό. Φέρνουν τις δικές τους συνταγές και φροντίζουν να διασφαλίσουν ότι εκτελούνται στην εντέλεια, με τη βοήθεια έμπειρου προσωπικού κουζίνας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις