Στήθος κοτόπουλου με κρέμα γάλακτος
Συνταγή για στήθος κοτόπουλου με κρέμα γάλακτος εύκολα και γρήγορα
- Τι όπλα χρησιμοποίησε το Ισραήλ στη δολοφονική επιδρομή στη Βηρυτό - Επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο Νετανιάχου
- Διπλωμάτες αποχωρούν μαζικά την ώρα που ο Νετανιάχου ανεβαίνει στο βήμα του ΟΗΕ
- Washington Post για Ισραηλινή οικονομία: Χιλιάδες πολίτες στα όπλα, χιλιάδες επιχειρήσεις λουκέτο
- Οι νεότεροι δολοφόνοι της Βρετανίας, δύο 12χρονοι, φυλακίστηκαν ισόβια μετά τη δολοφονία 19χρονου
Υλικά για 4 άτομα
- 4 στήθη κοτόπουλο
- 2 καρότα
- 2 λεμόνια (το χυμό τους)
- 2 πράσα ή 4 κλωνάρια σέλερι
- 2 κουταλιές γλυκάνισο (τριμμένο)
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Αλεύρι για το πανάρισμα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε σε λωρίδες το κρέας. Το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε το γλυκάνισο. Έπειτα το αλευρώνετε και το σοτάρετε σε καυτό λάδι.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε τα λαχανικά, τα οποία έχετε ήδη καθαρίσει και κόψει σε κύβους.
- Σβήνετε το φαγητό με το χυμό λεμονιού και συμπληρώνετε λίγο νερό, χωρίς όμως να το σκεπάσετε μέχρι επάνω.
- Σκεπάζετε το σκεύος και βράζετε τα υλικά για περίπου 20 λεπτά.
- Όταν το φαγητό έχει χυλώσει, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.
- Εάν υπάρχει πολύ ζουμί στην κατσαρόλα, αφαιρείτε το κοτόπουλο, βράζετε τη σάλτσα μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή ποσότητα και στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.
- Μπορείτε να συνοδεύσετε το κοτόπουλο με ρύζι ή πουρέ ή πατάτες.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις