Υλικά για 4 άτομα

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 2 καρότα
  • 2 λεμόνια (το χυμό τους)
  • 2 πράσα ή 4 κλωνάρια σέλερι
  • 2 κουταλιές γλυκάνισο (τριμμένο)
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Αλεύρι για το πανάρισμα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε σε λωρίδες το κρέας. Το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε το γλυκάνισο. Έπειτα το αλευρώνετε και το σοτάρετε σε καυτό λάδι.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα λαχανικά, τα οποία έχετε ήδη καθαρίσει και κόψει σε κύβους.
  3. Σβήνετε το φαγητό με το χυμό λεμονιού και συμπληρώνετε λίγο νερό, χωρίς όμως να το σκεπάσετε μέχρι επάνω.
  4. Σκεπάζετε το σκεύος και βράζετε τα υλικά για περίπου 20 λεπτά.
  5. Όταν το φαγητό έχει χυλώσει, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.
  6. Εάν υπάρχει πολύ ζουμί στην κατσαρόλα, αφαιρείτε το κοτόπουλο, βράζετε τη σάλτσα μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή ποσότητα και στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.
  7. Μπορείτε να συνοδεύσετε το κοτόπουλο με ρύζι ή πουρέ ή πατάτες.