Λαχταριστά λαζάνια με πέστο
Απολαυστικό μεσημεριανό με τα αγαπημένα μας ζυμαρικά
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Υλικά:
- 190 γραμ. έτοιμο πέστο
- 500 γραμ. μασκαρπόνε
- 200 γραμ. σπανάκι
- 250 γραμ. αρακά
- λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
- 12 λαζάνια
- ελάχιστο γάλα
- 85 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
- 50 γραμ. κουκουνάρι
- σαλάτα για συνοδευτικό
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε σε μία κατσαρόλα το πέστο, το μισό μασκαρπόνε και 250 ml νερό ή ζωμό λαχανικών. Ανακατέψτε μέχρι να βράσουν και προσθέστε το σπανάκι με τον αρακά για μερικά λεπτά. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε τα βότανα.
- Βάλτε το 1/3 του μείγματος πέστο δεν ένα μικρό ταψάκι. Βάλτε από πάνω 4 λαζάνια, επαναλάβετε με 2 στρώσεις σάλτσας και λαζάνια και τελειώστε με λαζάνια.
- Βάλτε γάλα στο υπόλοιπο μασκαρπόνε, αλατοπίπερο και χύστε το πάνω από τα λαζάνια. Ρίξτε την παρμεζάνα και το κουκουνάρι και ψήστε για 35-40 λεπτά. Σερβίρετε με σαλάτα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις