Λαχταριστά λαζάνια με πέστο
Απολαυστικό μεσημεριανό με τα αγαπημένα μας ζυμαρικά
Υλικά:
- 190 γραμ. έτοιμο πέστο
- 500 γραμ. μασκαρπόνε
- 200 γραμ. σπανάκι
- 250 γραμ. αρακά
- λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
- 12 λαζάνια
- ελάχιστο γάλα
- 85 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
- 50 γραμ. κουκουνάρι
- σαλάτα για συνοδευτικό
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε σε μία κατσαρόλα το πέστο, το μισό μασκαρπόνε και 250 ml νερό ή ζωμό λαχανικών. Ανακατέψτε μέχρι να βράσουν και προσθέστε το σπανάκι με τον αρακά για μερικά λεπτά. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε τα βότανα.
- Βάλτε το 1/3 του μείγματος πέστο δεν ένα μικρό ταψάκι. Βάλτε από πάνω 4 λαζάνια, επαναλάβετε με 2 στρώσεις σάλτσας και λαζάνια και τελειώστε με λαζάνια.
- Βάλτε γάλα στο υπόλοιπο μασκαρπόνε, αλατοπίπερο και χύστε το πάνω από τα λαζάνια. Ρίξτε την παρμεζάνα και το κουκουνάρι και ψήστε για 35-40 λεπτά. Σερβίρετε με σαλάτα.
- Άρης: Ξεκαθαρίζει για Κουάισον ενόψει Αστέρα
- Xριστούγεννα: Οδηγίες οικονομικής επιβίωσης – Πώς να γιορτάσετε χωρίς να μείνετε «ταπί»
- Εύβοια: Μετανιωμένη η κόρη του θύματος – Αύριο η απολογία του συζύγου της
- Τουρκία: Τέσσερις νεκροί μετά από πτώση ελικοπτέρου σε προαύλιο νοσοκομείου
- Μανώλης Κονταρός: Ξέσπασε σε κλάματα με τη μαντινάδα – αφιέρωση του Βασιλη Μπισμπίκη
- ΕΣΑΚΕ: Η αναμέτρηση Ολυμπιακός-Μαρούσι με την… γλώσσα των αριθμών