Υλικά:

  • 190 γραμ. έτοιμο πέστο
  • 500 γραμ. μασκαρπόνε
  • 200 γραμ. σπανάκι
  • 250 γραμ. αρακά
  • λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
  • 12 λαζάνια
  • ελάχιστο γάλα
  • 85 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 50 γραμ. κουκουνάρι
  • σαλάτα για συνοδευτικό

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε σε μία κατσαρόλα το πέστο, το μισό μασκαρπόνε και 250 ml νερό ή ζωμό λαχανικών. Ανακατέψτε μέχρι να βράσουν και προσθέστε το σπανάκι με τον αρακά για μερικά λεπτά. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε τα βότανα.
  • Βάλτε το 1/3 του μείγματος πέστο δεν ένα μικρό ταψάκι. Βάλτε από πάνω 4 λαζάνια, επαναλάβετε με 2 στρώσεις σάλτσας και λαζάνια και τελειώστε με λαζάνια.
  • Βάλτε γάλα στο υπόλοιπο μασκαρπόνε, αλατοπίπερο και χύστε το πάνω από τα λαζάνια. Ρίξτε την παρμεζάνα και το κουκουνάρι και ψήστε για 35-40 λεπτά. Σερβίρετε με σαλάτα.