Δολοφονία μεσίτριας στη Θεσσαλονίκη: «Δεν ήταν ιατρικό λάθος, ήταν προμελετημένο έγκλημα»
Η γυναίκα είχε πάει στο νοσοκομείο για μία επέμβαση για κιρσούς.
Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναβιώνει η δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας, η οποία είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο του 2017, ύστερα από επίσκεψή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και βρέθηκε τελικώς νεκρή σε απόκρημνη περιοχή της Χαλκιδικής.
Η γυναίκα είχε πάει στο νοσοκομείο για μία επέμβαση για κιρσούς.
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε ο σύζυγός του θύματος, κάνοντας τη δική του παρέμβαση.
Σύζυγος μεσίτριας – «Μιλάμε για ιατρικό λάθος»
«Ήταν αφέλεια να μιλάμε για ιατρικό λάθος, μιλάμε για ένα έγκλημα μοναδικό, ένα έγκλημα φρικαλέο και αλλόκοτο, που όμοιό του δεν υπάρχει στα παγκόσμια χρονικά» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Κατηγορούμενος για την υπόθεση είναι ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη για «ανθρωποκτονία, τελεσθείσα διά παραλείψεως, με ενδεχόμενο δόλο» και «περιύβριση νεκρού».
Στην ερώτηση γιατί πιστεύει πως ο αγγειοχειρούργος σκότωσε τη γυναίκα του, ο άντρας απάντησε πως όποια απάντηση και να δώσει θα είναι πολύ «ήπια για το τι πραγματικά είχε στο μυαλό του, ένα τέτοιο νοσηρό μυαλό που δολοφονεί μέσα στο νοσοκομείο μία μητέρα τριών παιδιών».
«Από τον υψηλού επιπέδου σχεδιασμό όλου του εγκλήματος και ειδικότερα από το μέρος στο οποίο την πέταξε, υπάρχει βεβαιότητα για εμάς, πως όλο αυτό ήταν προσχεδιασμένο» τόνισε.
Ο σύζυγος του θύματος επισήμανε πως ο δράστης στο αρχικό απολογητικό του υπόμνημα υπέδειξε τον ίδιο ως ύποπτο για τη δολοφονία της γυναίκας του.
Τι είχε πει στην απολογία του ο γιατρός
Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή τον είχε θεωρήσει ύποπτο, καθώς ήταν ο τελευταίος που εμφανιζόταν να έχει επικοινωνία μαζί της. Δεν ήταν, όμως, μόνο οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που τον «πρόδωσαν», αλλά και το gps στη συσκευή του κινητού του τηλεφώνου, το οποίο αποτύπωνε όλη τη διαδρομή που ακολούθησε από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, ενώ -επιπλέον- στο αυτοκίνητό του βρέθηκε βιολογικό υλικό της θανούσας.
Ο ίδιος στην πρωτοβάθμια δίκη είχε υποστηρίξει ότι ο θάνατος της γυναίκας ήταν αποτέλεσμα ιατρικού λάθους, ενώ επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις μετέπειτα ενέργειές του απολογήθηκε ότι τα έχασε, όταν διαπίστωσε ότι η ασθενής ήταν νεκρή. «Δεν βρήκα το θάρρος να απευθυνθώ σε κάποιον να πω τι είχε συμβεί. Δεν μπορούσα να το αποδεχθώ, ούτε να σκεφθώ ψύχραιμα. Την έβαλα στο αυτοκίνητο κι άρχισα να οδηγώ. Ήμουν χαμένος τελείως», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για την υπόθεση το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε στους συγγενείς της 36χρονης αποζημίωση ύψους 700.000 ευρώ, σύμφωνα με τη συνήγορό τους.
- ΠΑΟΚ: 2-0 με γκολ των Τσάλοβ και Ζίβκοβιτς – Έχασε πέναλτι ο Ουάρντα
- LIVE: ΑΕΚ – Λεβαδειακός
- Ισραήλ: Η Χαποέλ Μπέιτ Σεάν έδιωξε τερματοφύλακα επειδή είχε αγωνιστεί με την Εθνική Παλαιστίνης
- H τεχνητή νοημοσύνη εμφανίζει σημεία άνοιας, λένε οι νευρολόγοι
- Τότεναμ – Λίβερπουλ 3-6: Νέα παράσταση τίτλου από την ομάδα του Σλοτ
- Η μαγική σφυρίχτρα που… έβαλε φωτιά στην Τούμπα: Πως μια κίτρινη έγινε κόκκινη και άλλαξε το αφήγημα στο ΠΑΟΚ – Ατρόμητος