Φτιάχνετε τα μπιφτέκια με λευκό ψωμί; Πρέπει να σταματήσετε αμέσως
Δείτε γιατί δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να φτιάχνετε τα μπιφτέκια με λευκό ψωμί
- Αναστάτωση στο ΕΣΥ με τις πρωινές εφημερίες και στο βάθος… «ράντζα»
- Πιστεύετε ότι ο σκύλος που γυρνά ανάσκελα, όταν συναντά άλλον σκύλο, φανερώνει υποταγή;
- Ματ Λε Μπλανκ: Ο θρήνος για τον Μάθιου Πέρι, η «εξαφάνιση» και η αλλαγή επαγγελματικής καριέρας
- Τι λέει ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον σεισμό στα Καλάβρυτα
Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα, όχι μόνο των μικρών, αλλά και των μεγάλων. Ο λόγος για τα μπιφτέκια, τα οποία αποτελούν ένα εύκολο φαγητό, ενώ το κρέας που θα επιλέξουμε για τον κιμά θα μας δώσει μία… σειρά από γεύσεις.
Μπορεί κάποιος να θέλει πιο ελαφρύ κρέας, οπότε μπορεί να επιλέξει κιμά από κοτόπουλο ή κάποιος άλλος να μείνει στην κλασική συνταγή και να εμπιστευτεί τον μοσχαρίσιο κιμά.
Το δεύτερο πιο βασικό υλικό για τα μπιφτέκια είναι το ψωμί. Έτσι μπορούμε να έχουμε ένα ακόμα πιο ζουμερό και αφράτο μπιφτέκι.
Μην χρησιμοποιείτε λευκό ψωμί;
Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουμε το ψωμί που θα επιλέξουμε. Αν για παράδειγμα ζυμώνετε τον κιμά με λευκό ψωμί, καλύτερα να το σταματήσετε… αμέσως.
Αν χρησιμοποιείτε λευκό ψωμί, τότε θα χάσετε την υγρασία που θα θέλατε να έχουν τα μπιφτέκια, ενώ δεν αποκλείεται να μην είναι όσο αφράτο προτιμάτε.
Η καλύτερη λύση είναι το μαύρο ψωμί, είτε ολικής άλεσης, είτε πολύσπορο που θα βοηθήσει να ετοιμάσετε αφράτα μπιφτέκια, ενώ παράλληλα θα έχουν και λιγότερες θερμίδες, καθώς δεν θα απορροφηθούν τόσο τα λιπαρά στοιχεία, όσο στην περίπτωση του λευκού ψωμιού.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις