Ρωσία: Θα απαγορεύσει στους ξένους να χρησιμοποιούν τις παρένθετες μητέρες της
«Γιατί πρέπει να διαθέτουμε τα κονδύλια μας, για να λύνουμε τα δημογραφικά προβλήματα των άλλων χωρών;», σημείωσε ένας εκ των συντακτών του νομοσχεδίου.
- «Ειρωνικός, σαρκαστικός, λες και έχει κάνει κατόρθωμα» - Σοκάρουν οι περιγραφές για τον αστυνομικό της Βουλής
- «Πνιγμός στα 30.000 πόδια» - Αεροπλάνο άρχισε να πλημμυρίζει εν ώρα πτήσης [Βίντεο]
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
Ρώσοι βουλευτές ψήφισαν, σε πρώτη ανάγνωση, υπέρ του νομοσχεδίου που θα απαγορεύει στους ξένους να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των παρένθετων μητέρων, καθώς οι σχέσεις της Μόσχας με τις χώρες της Δύσης συνεχίζουν να επιδεινώνονται εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο θεσμός της επ’ αμοιβής παρένθετης μητέρας είναι νόμιμος στην Ρωσία, αλλά η πρακτική αυτή έχει επικριθεί από θρησκευτικές ομάδες, που ισχυρίζονται ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο εμπορευματοποιείται η γέννηση των παιδιών.
Ένας από τους συντάκτες του νομοσχεδίου, το οποίο εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα σε πρώτη ανάγνωση, δήλωσε ότι μια τέτοια νομοθεσία είναι απαραίτητη για να μην κινδυνεύουν τα παιδιά που γεννιούνται στη Ρωσία.
Προς το παρόν, «δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε την τύχη ούτε ενός μωρού», δήλωσε ο Βασίλι Πισκαριόφ, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία».
«Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι γονείς τους, η λεγόμενη ‘μαμά’ και ο ‘μπαμπάς’ τους, και γιατί αγοράζουν ένα μωρό», είπε μιλώντας στη Βουλή.
Ο Πισκαριόφ ανέφερε ότι περίπου 40.000 μωρά που έχουν γεννηθεί στην Ρωσία από παρένθετες μητέρες έχουν φύγει από τη χώρα για να τα μεγαλώσουν ξένοι.
«Γιατί πρέπει να διαθέτουμε τα κονδύλια μας, για να λύνουμε τα δημογραφικά προβλήματα των άλλων χωρών;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι τα μωρά που γεννιούνται στην Ρωσία από παρένθετες μητέρες πρέπει αυτομάτως να αποκτούν τη ρωσική υπηκοότητα, «ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε την τύχη τους».
Το νομοσχέδιο, για να εγκριθεί από την Κρατική Δούμα θα απαιτηθούν δύο ακόμη αναγνώσεις, ενώ εν συνεχεία θα πρέπει να επανεξεταστεί από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω Βουλή) και για να γίνει νόμος θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις