Φιλέτο τόνου με πέστο
Ένα πρωτότυπο πιάτο για τέλειο μεσημεριανό ή βραδινό
- «Είσαι ο διάβολος» – Αντιμέτωποι με τον πατέρα τους οι γιοι της Ζιζέλ Πελικό
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Οι ληστές που έκλεψαν τα πορτρέτα των Ελισάβετ Β' και Μαργκρέτε Β' του Άντι Γουόρχολ τα έκαναν όλα στραβά
- Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει άλλο πρόσωπο για ΠτΔ αν ο Μητσοτάκης επιλέξει «στενή κομματική επιλογή»
Υλικά για 4 μερίδες
- 4 φιλέτα τόνου (600 γρ.)
- 3 μέτριες πατάτες
- 120 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
- 120 γρ. κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 40 φύλλα ρόκας
- 40 γρ. πράσινες ελιές
- 40 γρ. μουστάρδα με σιναπόσπορο
- 240 ml λευκό κρασί
- 80 ml χυμό λεμονιού
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 40 γρ. δεντρολίβανο
- 40 γρ. μαϊντανό
- 40 γρ. βασιλικό
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κύβους και τις βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τη ρόκα και τις ελιές κομμένες σε ροδέλες. Ανακατεύετε καλά τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές λάδι και περιχύνετε με το μείγμα την πατατοσαλάτα.
Έπειτα, χτυπάτε στο μπλέντερ τα μυρωδικά με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο κρασί. Σοτάρετε στο υπόλοιπο λάδι τον τόνο και από τις δύο πλευρές, ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί και τον ψήνετε στο φούρνο.
όλις περάσουν 10΄, τον αλείφετε με τη σάλτσα πέστο και τον ψήνετε για άλλα 5΄.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις