![Φιλέτο τόνου με πέστο](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2022/05/shutterstock_421676332-768x512.jpg)
Φιλέτο τόνου με πέστο
Ένα πρωτότυπο πιάτο για τέλειο μεσημεριανό ή βραδινό
Spotlight
-
Επικρίσεις από την Κομισιόν για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα
-
Ξυλοκόπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πνίξει – Οι όροι για να μην μπει φυλακή
-
ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη in για τον αόρατο «Μεγάλο Αδελφό»: Διαμορφώθηκε το ΠΔ χωρίς καμία άλλη διαβούλευση;
-
Οργή συγγενών αγνοουμένων στην Κύπρο κατά του Φειδία Παναγιώτου - Τον κατηγορούν για χλευασμό
Υλικά για 4 μερίδες
- 4 φιλέτα τόνου (600 γρ.)
- 3 μέτριες πατάτες
- 120 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
- 120 γρ. κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 40 φύλλα ρόκας
- 40 γρ. πράσινες ελιές
- 40 γρ. μουστάρδα με σιναπόσπορο
- 240 ml λευκό κρασί
- 80 ml χυμό λεμονιού
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 40 γρ. δεντρολίβανο
- 40 γρ. μαϊντανό
- 40 γρ. βασιλικό
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κύβους και τις βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τη ρόκα και τις ελιές κομμένες σε ροδέλες. Ανακατεύετε καλά τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές λάδι και περιχύνετε με το μείγμα την πατατοσαλάτα.
Έπειτα, χτυπάτε στο μπλέντερ τα μυρωδικά με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο κρασί. Σοτάρετε στο υπόλοιπο λάδι τον τόνο και από τις δύο πλευρές, ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί και τον ψήνετε στο φούρνο.
όλις περάσουν 10΄, τον αλείφετε με τη σάλτσα πέστο και τον ψήνετε για άλλα 5΄.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις