Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Φιλέτο τόνου με πέστο

Φιλέτο τόνου με πέστο

Ένα πρωτότυπο πιάτο για τέλειο μεσημεριανό ή βραδινό

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 φιλέτα τόνου (600 γρ.)
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 120 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 120 γρ. κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 40 φύλλα ρόκας
  • 40 γρ. πράσινες ελιές
  • 40 γρ. μουστάρδα με σιναπόσπορο
  • 240 ml λευκό κρασί
  • 80 ml χυμό λεμονιού
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 40 γρ. δεντρολίβανο
  • 40 γρ. μαϊντανό
  • 40 γρ. βασιλικό
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κύβους και τις βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τη ρόκα και τις ελιές κομμένες σε ροδέλες. Ανακατεύετε καλά τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές λάδι και περιχύνετε με το μείγμα την πατατοσαλάτα.

Έπειτα, χτυπάτε στο μπλέντερ τα μυρωδικά με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο κρασί. Σοτάρετε στο υπόλοιπο λάδι τον τόνο και από τις δύο πλευρές, ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί και τον ψήνετε στο φούρνο.

όλις περάσουν 10΄, τον αλείφετε με τη σάλτσα πέστο και τον ψήνετε για άλλα 5΄.

Must in

Απότομη πτώση στα αποθέματα γλυκού νερού – Ανησυχία για παγκόσμια ξηρασία

Η ποσότητα γλυκού νερού που χάθηκε σε μια δεκαετία ξεπερνά κατά 35.000 φορές τη λίμνη του Μαραθώνα. Η προειδοποίηση του ΟΗΕ και ο ρόλος της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024