Απίστευτη ομορφιά: Χιλιάδες φλαμίνγκο μέσα από το φακό του Claudio Contreras Koob
Από την ευρύτατη συλλογή φωτογραφιών του, ο εκδοτικός οίκος teNeues Verla, σε συνεργασία με τη Nature Picture Library, δημιούργησε λεύκωμα που κυκλοφόρησε προσφάτως.
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- Πρόστιμα 5,5 εκατ. για αισχροκέρδεια σε 8 πολυεθνικές - Για ποιες εταιρείες χτυπάει η καμπάνα
- Το Λονδίνο καταδικάζει τις «απειλές» Μεντβέντεφ – Είπε ότι δημοσιογράφοι των Times είναι «νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι»
Στη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό, το καταφύγιο Ría Lagartos Biosphere Reserve είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη συγκέντρωσης φλαμίνγκο σε όλον τον κόσμο. Κάθε χρόνο συρρέουν κατά εκατοντάδες εκεί για να ζευγαρώσουν και οι ειδικοί κατέγραψαν πέρυσι περίπου 15.000 φωλιές και 30.000 ενήλικα ροζ πτηνά. Για χρόνια, ο με σπουδές βιολογίας φωτογράφος Claudio Contreras Koob επισκέπτεται το καταφύγιο και με τον φακό του καταγράφει τις συνήθειές τους. Από την ευρύτατη συλλογή φωτογραφιών του, ο εκδοτικός οίκος teNeues Verla, σε συνεργασία με τη Nature Picture Library, δημιούργησε λεύκωμα που κυκλοφόρησε προσφάτως.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το «Flamingo» περιλαμβάνει 132 φωτογραφίες του Claudio Contreras Koob, από αεροφωτογραφίες που δείχνουν τα πτηνά ως ροζ κουκίδες στο κατάφυτο τοπίο μέχρι κοντινό πλάνο νεοσσού που ξεμυτίζει από το πτέρωμα της μητέρας του αναζητώντας τροφή.
Ο φωτογράφος περιγράφει την επιλογή φωτογραφιών ως «(επιλογή που) καλύπτει όλες τις πλευρές του κύκλου ζωής των φλαμίνγκο: να τρέφονται, να λούονται, να μεταναστεύουν, να κάνουν κόρτε, να ζουν μέσα στην αποικία, να μεγαλώνουν τα μικρά τους και άλλα, για να παρουσιάσει ένα ντοσιέ που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε την πολύπλοκη ζωή των φλαμίνγκο».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ήταν μια διαδικασία που απαιτούσε υπομονή και επανειλημμένες συναντήσεις του φακού του με τα ροζ πτηνά. «Περισσότερο από όλα, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να τα πλησιάσεις. Ζουν σε λασπώδεις, γλιτσερούς υγρότοπους ή σε κάποιες πολύ αλμυρές λιμνούλες και δεν μπορείς απλά να βαδίσεις σε αυτά προσδοκώντας να τραβήξεις τις φωτογραφίες σου. Είναι εύκολο να τα τρομάξεις, και από τη στιγμή που κάποιο πανικοβάλλεται, όλα τα άλλα ακολουθούν. Με το να μην έχεις υπομονή, ενδέχεται να προκαλέσεις χάος σε μιαν αποικία» εξηγεί ο Contreras Koob.
Η επίσκεψη στον λογαριασμό στο Instagram του Claudio Contreras Koob δίνει τη δυνατότητα σύντομης ματιάς στο πρότζεκτ καθώς και σε κάποιες από τις φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο λεύκωμα «Flamingo».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις