Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: Διέταξε να κυματίζει μεσίστια η σημαία σε ένδειξη σεβασμού στα θύματα του Τέξας

Μπάιντεν: Διέταξε να κυματίζει μεσίστια η σημαία σε ένδειξη σεβασμού στα θύματα του Τέξας

Μεσίστια θα κυματίζει η σημαία των ΗΠΑ, με διαταγή του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, σε ένδειξη σεβασμού στα θύματα του μακελειού στο Δημοτικο Σχολείο Robb του Τέξας.

Με εντολή του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν η σημαία των ΗΠΑ θα κυματίζει μεσίστια σε όλα τα κυβερνητικά και στρατιωτικά κτίρια μέχρι την 28η Μαΐου ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα «των παράλογων πράξεων βίας που διαπράχθηκαν στις 24 Μαΐου 2022, από ένοπλo στο Δημοτικό Σχολείο Robb, στο Ουβάλντε του Τέξας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η διαταγή

Από την εξουσία που μου έχει ανατεθεί από το Σύνταγμα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ως πρόεδρος των ΗΠΑ διατάσσω η σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών να κυματίζει μεσίστια στον Λευκό Οίκο και σε όλα τα δημόσια κτίρια και χώρους, σε όλες τις στρατιωτικές και ναυτικές μονάδες και σε όλα τα πολεμικά σκάφη της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης στην Περιφέρεια της Κολούμπια και σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα εδάφη και τις κτήσεις τους μέχρι τη δύση του ηλίου, 28 Μαΐου 2022, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται: Επίσης, δηλώνω ότι η σημαία θα κυματίζει μεσίστια για το ίδιο χρονικό διάστημα σε όλες τις πρεσβείες των ΗΠΑ, τις αντιπροσωπείες, τα προξενικά γραφεία και άλλες εγκαταστάσεις στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων όλων των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και πλοίων και σταθμών του πολεμικού ναυτικού.

Διάγγελμα

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ, ο κ. Μπάιντεν ενημερώνεται συνεχώς και θα εκφραστεί για την αιματηρή επίθεση αμέσως μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο από την Ασία, απευθύνοντας διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό στις 20:15 (τοπική ώρα· στις 03:15 ώρα Ελλάδας).

Η κυρία Ζαν-Πιερ πρόσθεσε ότι ο κ. Μπάιντεν «προσεύχεται για τις οικογένειες των θυμάτων».

Sports in

«Κλείνουν» τα πρώτα φιλικά στον Άρη

Οι κιτρινόμαυροι αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια προετοιμασίας, που θα διεξαχθούν στην Ολλανδία, κατά το διάστημα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024