Σφαγή στο Τέξας: Το λόμπι των όπλων νίπτει τας χείρας του και καταγγέλλει τον «διαταραγμένο εγκληματία»
Απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη το λόμπι των όπλων, εναντίον του οποίου στράφηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά το χθεσινό διάγγελμά προς τον αμερικανικό λαό με αφορμή τη νέα σφαγή με 21 νεκρούς (19 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς) σε δημοτικό σχολείο του Τέξας.
Το ισχυρό λόμπι των όπλων NRA απαλλάχθηκε σήμερα από κάθε ευθύνη για τη φρικτή σφαγή στο Τέξας, καταγγέλλοντας «την πράξη ενός μεμονωμένου και διαταραγμένου εγκληματία» (φωτογραφία, επάνω, από το Newsweek).
«Αηδιασμένος και κουρασμένος»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που δήλωσε «αηδιασμένος και κουρασμένος» από αυτές τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις με πυροβολισμούς, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης: «Πότε, για τ’ όνομα του Θεού, θα ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στο λόμπι των όπλων»;
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας