Σε φυλάκιση 4 ετών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η χήρα του πρώην υπουργού ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη και ο εξάδελφος του, Νίκος Ζήγρας, για την υπόθεση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων.
Η κατηγορία αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τους αποδίδεται για ασφαλιστήριο συμβόλαιο ελβετικής εταιρείας που είχε συνάψει τον Δεκέμβριο του 1998 ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος, με το διαβατήριο και στο όνομα του εξαδέλφου του και της κ. Σταμάτη, καταβάλλοντας εφάπαξ το ποσό των 500.000 ελβετικών φράγκων με τραπεζική επιταγή.
Κατά την κατηγορία το ποσό προέρχεται από δωροδοκία του εκλιπόντος υπουργού. Μέσω του συμβολαίου αυτού, ο Νίκος Ζήγρας και η κ. Σταμάτη εισέπρατταν ετήσια σύνταξη 33.000 ελβετικά φράγκα ο πρώτος και 30.000 η δεύτερη.
Συνολικά, μετά την λύση του εν λόγω συμβολαίου, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να εισέπραξαν ποσό που ξεπερνά τις 770 χιλιάδες ελβετικά φράγκα, ποσό που με τον τρόπο αυτό «νομιμοποιήθηκε» χωρίς να φαίνεται ότι προέρχεται από «ωφελήματα» του τότε υπουργού για εξοπλιστικά προγράμματα.
Σε πρώτο βαθμό, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών με αναστολή, που δόθηκε με χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ στον καθένα και απαγόρευσης εξόδου τους από την χώρα.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας