Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Forum για τη βία κατά των γυναικών

Forum για τη βία κατά των γυναικών

Στο Forum συμμετείχαν εκπρόσωποι από υφιστάμενα Δημοτικά Συμβούλια Νέων και μαθητικών κοινοτήτων

Το 1ο Forum Δημοτικών Συμβουλίων Νέων πραγματοποίησε το Συμβούλιο Νέων Θέρμης το Σάββατο 21 Μαΐου στο χώρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Στο διήμερο forum συμμετείχε ως εισηγήτρια η Ανατολή Κωνσταντινίδη εκπαιδευτικός, Δημοτική Σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη και εμπνεύστρια της δράσης ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ.

Η εισήγηση της Ανατολής Κωνσταντινίδου αφορούσε την εξάλειψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και συγκεκριμένα της ενδοοικογενειακής βίας που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις το τελευταίο διάστημα. Στην παρουσίαση της ανέφερε “ότι ως εμπνεύστρια της Δράσης Λύσε τη σιωπή από το 2015 προσπαθεί να ενθαρρύνει και να προτρέψει τις γυναίκες θύματα βία να μιλήσουν. Η βία μας αφορά όλες και όλους .Δεν πρέπει οι γυναίκες θύματα ούτε  να φοβούνται ούτε και να ντρέπονται.

Οι γυναικοκτονίες αυξάνονται και δεν μας τιμάει ως κοινωνία. Οφείλουμε να δράσουμε ώστε το φαινόμενο να εκμηδενιστεί. Άντρες και γυναίκες όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Μηδενική ανοχή στη βία από όπου και αν προέρχεται.” Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η δράση ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ είναι στη διάθεση οποιασδήποτε γυναίκας χρειάζεται στήριξη μέσω της ομάδας των νομικών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και ιατροδικαστή που έχει ως  συνεργάτες. Κλείνοντας συνεχάρη τους διοργανωτές για την εξαιρετική πρωτοβουλία και ευχήθηκε να βρει και άλλους μιμητές.

Στο Forum συμμετείχαν εκπρόσωποι από υφιστάμενα Δημοτικά Συμβούλια Νέων και μαθητικών κοινοτήτων και συζητήθηκαν θέματα όπως η κλιματική κρίση,η έμφυλη βία και ο ρατσισμός. Το 1ο Thermi’s Youth Forum αποτελεί την έναρξη μιας σειράς δραστηριοτήτων ώστε οι νέες και οι νέοι να συμμετέχουν στα κοινά .

Τη φωτογραφική επιμέλεια εθελοντικά είχε ο κινηματογραφιστής Ξανθούλης Γιάννης.

Sports in

Παρελθόν από την Εθνική Αγγλίας ο Σάουθγκεϊτ (pic)

Παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Αγγλίας ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024