Ζουμερά μπιφτέκια με ντομάτα
Συνταγή για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια με ντομάτα
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Ο Τραμπ διορίζει τον παραγωγό του «Apprentice», ως ειδικό απεσταλμένο στη Μεγάλη Βρετανία
Υλικά για 4 μερίδες
- 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 3 ντομάτες
- 1 μεγάλο παξιμάδι
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασί
- Ρίγανη
- Βασιλικό
- Μπαχάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι τριμμένο, το παξιμάδι θρυμματισμένο (που έχετε μουλιάσει σε νερό και στραγγίξει), τη ρίγανη, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε τα υλικά και τα αφήνετε 1/2 ώρα, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα.
Στο μεταξύ, τρίβετε τις ντομάτες και ψιλοκόβετε την πιπεριά. Τα αναμειγνύετε σε ένα μπολ με το λάδι, το βασιλικό, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρετε λίγο σε ένα κατσαρολάκι.
Πλάθετε τα μπιφτέκια, τα βάζετε σε ένα ταψί, τα περιχύνετε με τη σάλτσα, προσθέτετε λίγο νερό και τα ψήνετε στο φούρνο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις