Ζουμερά μπιφτέκια με ντομάτα
Συνταγή για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια με ντομάτα
- Ποιοι τουριστικοί προορισμμοί κερδίζουν και ποιοι χάνουν – Ποιος ο ρόλος του Airbnb
- Καταδίωξη διακινητών μεταναστών στη Λέσβο – Εμβόλισαν το σκάφος του Λιμενικού
- Συνελήφθη στην Τεχεράνη Ιταλίδα δημοσιογράφος, σύμφωνα με τη Ρώμη
- Η Azerbaijan Airlines ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις πτήσεις προς επτά ρωσικές πόλεις
Υλικά για 4 μερίδες
- 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 3 ντομάτες
- 1 μεγάλο παξιμάδι
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασί
- Ρίγανη
- Βασιλικό
- Μπαχάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι τριμμένο, το παξιμάδι θρυμματισμένο (που έχετε μουλιάσει σε νερό και στραγγίξει), τη ρίγανη, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε τα υλικά και τα αφήνετε 1/2 ώρα, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα.
Στο μεταξύ, τρίβετε τις ντομάτες και ψιλοκόβετε την πιπεριά. Τα αναμειγνύετε σε ένα μπολ με το λάδι, το βασιλικό, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρετε λίγο σε ένα κατσαρολάκι.
Πλάθετε τα μπιφτέκια, τα βάζετε σε ένα ταψί, τα περιχύνετε με τη σάλτσα, προσθέτετε λίγο νερό και τα ψήνετε στο φούρνο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις