Ζουμερά μπιφτέκια με ντομάτα
Συνταγή για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια με ντομάτα
- Ο Κηφισός δεν θα άντεχε το νερό του Ντάνιελ ή της Βαλένθια - Καθηγητής του ΕΜΠ εξηγεί τον λόγο
- Ανδρουλάκης: Να επενδύσουμε στη βιωσιμότητα, την αειφορία και στις συνέργειες μεταξύ του τουρισμού
- Ο Σπηλιωτόπουλος εξηγεί γιατί δεν υπέγραψε τη διακήρυξη του κόμματος Κασσελάκη
- Στοιχεία σοκ για την ενδοοικογενειακή βία: Πάνω από 15.000 γυναίκες έχουν πέσει θύματα σε δέκα μήνες
Υλικά για 4 μερίδες
- 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 3 ντομάτες
- 1 μεγάλο παξιμάδι
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασί
- Ρίγανη
- Βασιλικό
- Μπαχάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι τριμμένο, το παξιμάδι θρυμματισμένο (που έχετε μουλιάσει σε νερό και στραγγίξει), τη ρίγανη, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε τα υλικά και τα αφήνετε 1/2 ώρα, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα.
Στο μεταξύ, τρίβετε τις ντομάτες και ψιλοκόβετε την πιπεριά. Τα αναμειγνύετε σε ένα μπολ με το λάδι, το βασιλικό, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρετε λίγο σε ένα κατσαρολάκι.
Πλάθετε τα μπιφτέκια, τα βάζετε σε ένα ταψί, τα περιχύνετε με τη σάλτσα, προσθέτετε λίγο νερό και τα ψήνετε στο φούρνο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις