Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Τα μηνύματα των Δένδια, Παναγιωτόπουλου και Οικονόμου
Αναρτήσεις στα social media έκαναν υπουργοί της κυβέρνησης για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Υπουργοί της κυβέρνησης έκαναν αναρτήσεις με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. «Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο Twitter.
«Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία», προσθέτει.
Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια
Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία. pic.twitter.com/3lDEr8Z3yI
— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 29, 2022
«Με την ‘Αλωση της Πόλης πριν από 569 έτη, «η Ρωμανία πάρθεν». Η μνήμη μένει ζωντανή κι ανανοηματοδοτεί τις αποφάσεις μας, όποτε το επιβάλλουν οι περιστάσεις». Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
«’Ακαυτη βάτος η μνήμη και η αίσθηση του καθήκοντος υπηρετώντας αξίες και αρχές όπως η Ελλάδα, η Ελευθερία, η Δημοκρατία, η σωστή πλευρά της Ιστορίας ως πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες κι όχι σαν επιτήδιοι ουδέτεροι. Έτσι «ανθεί και φέρει κι άλλο»» προσθέτει ο Ν. Παναγιωτόπουλος.
Η ανάρτηση στο Facebook
Δύο αναρτήσεις από τον Γιάννη Οικονόμου
Στη σημερινή επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης αναφέρεται με αναρτήσεις του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
«Η άλωση της Κωνσταντινούπολης δεν είναι τέλος, γιατί ο βυζαντινός οικουμενικός πολιτισμός δεν έπαψε ποτέ να φωτίζει την ανθρωπότητα», επισημαίνει σε μία από αυτές.
Σε δεύτερη ανάρτησή του, ο κ. Οικονόμου τονίζει πως η 29η Μαΐου του 1453 είναι όμως μια νέα αρχή, «γιατί σηματοδοτεί το έναυσμα του νέου ελληνισμού, ο οποίος πατά με το ένα πόδι στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και με το άλλο στη μεσαιωνική Ρωμιοσύνη».
Η 29η Μαΐου του 1453 είναι όμως μια νέα αρχή, γιατί σηματοδοτεί το έναυσμα του νέου ελληνισμού, ο οποίος πατά με το ένα πόδι στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και με το άλλο στη μεσαιωνική Ρωμιοσύνη.
2/2 pic.twitter.com/WXODM0ibvB— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) May 29, 2022
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις