Δάκης: Πότε θα γίνει η κηδεία του – Η επιθυμία της οικογένειάς του
Συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος θα οδηγήσουν τον αγαπημένο τραγουδιστή στην τελευταία του κατοικία
Αύριο, Τρίτη 31 Μαΐου, στις 11:00 το πρωί στο Κοιμητήριο Γλυφάδας θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Δάκη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, ύστερα από μάχη χρόνων με τον καρκίνο.
Εκεί, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και απλός κόσμος θα του πουν το «ύστατο χαίρε» και θα τον οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία.
Όπως είπε ο Γιώργος Λιάγκας στο «Πρωινό», επιθυμία των μελών της οικογένειας του Δάκη είναι αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στην «Κιβωτό του Κόσμου».
Ο τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σε μεγάλο θεραπευτήριο της Αθήνας όπου και νοσηλευόταν.
Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter η καλή του φίλη και σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλλα Πλέσσα-Καρρέρ.
«Στην Αυγή του καλοκαιριού διάλεξες να φύγεις ψυχούλα μου…. Εσύ που μας έκανες να λατρέψουμε τα καλοκαίρια….. τόσα καλοκαίρια…. Ξεκουράσου….θα σ’ αγαπώ πάντα… Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα με δίχως ένα σύννεφο με δίχως στεναχώρια Αλλ’ όμως δε με ζέστανε ο ήλιος του», έγραψε χαρακτηριστικά.
Η ανάρτησή της
Στην Αυγή του καλοκαιριού διάλεξες να φύγεις ψυχούλα μου…. Εσύ που μας εκανες να λατρέψουμε τα καλοκαίρια….. τόσα καλοκαίρια…. Ξεκουράσου….θα σ’αγαπω πάντα…
«Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα
με δίχως ένα σύννεφο
με δίχως στεναχώρια
Αλλ’ όμως δε με ζέστανε ο ήλιος του» pic.twitter.com/j0h8oMhZmn— Loukila CarrerPlessa (@loukilacarrer1) May 29, 2022
- Διαβάστε επίσης: Δάκης: Το πραγματικό του όνομα, οι διεθνείς συνεργασίες και οι μεγαλύτερες επιτυχίες του
Ο Δάκης πάλεψε γενναία με τον καρκίνο, ενώ είχε κάνει και τη συγκλονιστική δήλωση: «Θέλω να πεθάνω πάνω στη σκηνή».
«Όποιος θέλει να μάθει την ηλικία μου, να μπει στη Wikipedia, που τα γράφει όλα καλά. Ο φόβος μου είναι να μην μείνω στο κρεβάτι. Να κοιμηθούμε και να μην ξυπνήσουμε, τι ωραίο. Έτσι σκέφτομαι το τέλος μου… Θα ήθελα να πεθάνω πάνω στη σκηνή την ώρα που τραγουδάω.
Όταν περνάς τη δύσκολη περιπέτεια, δεν ξέρω, κάτι γίνεται. Δεν έχει τελειώσει ακόμα, αλλά φεύγει, θα φύγει… Αυτό λένε οι γιατροί, ότι φεύγει. Στην αρχή μου έκρυψαν ότι είχα τεράστιο πρόβλημα, μου το είπαν μετά από έξι μήνες. Μου είχαν πει πως έχω έξι μήνες ζωής. Ήταν ένας καρκίνος στο παχύ έντερο… Δεν σκέφτομαι τις μεταστάσεις… Συνεχίζω και τις θεραπείες. Τον Νοέμβριο τελειώνουν οι θεραπείες…», είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ το 2019.
Ποιος ήταν ο Δάκης
O Δάκης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Πήγε στο Πατριαρχικό Γυμνάσιο και από τότε άρχισε να τραγουδά.
Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και το 1964 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens». Ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα γαλλικά, ιταλικά και αγγλικά. Ενδεικτικά οι επιτυχίες εκείνης της περιόδου ήταν: Monsieur Cannibal, Tu Veux ou tu veux pas, Mourir ou vivre, Gaston. Μιλούσε άπταιστα έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που του έδινε την άνεση να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.
Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα ελληνικά με τίτλο «Γειά σου σ’ ευχαριστώ» με το συνθέτη Κ. Ξενάκη και αμέσως μετά ακολούθησε η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες «Τόσα καλοκαίρια» & «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά» όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.
Στη σπουδαία καριέρα του συνεργάστηκε με Έλληνες συνθέτες όπως: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Ρόμπερτ Γουίλιαμς, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μανίκας, Σάκης Τσιλίκης, Χάρης Χαλκίτης, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιώργος Κριμιζάκης, Κώστας Ξενάκης, Γιώργος Θεοφάνους, Νίκος Λαβράνος, Νίκος Καρβέλας, Αλέκος Χρυσοβέργης, Γιώργος Θεοδοσιάδης κ.ά.
Είχε τραγουδήσει στίχους στιχουργών όπως Πυθαγόρας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Σώτια Τσώτου, Ξενοφώντας Φυλέρης, Θάνος Σοφός, Ρόνη Σοφού κ.ά.
Πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, σε τηλεοπτικά shows και ελληνικές ταινίες, όπως «Γοργόνες και Μάγκες» και «Η θεία μου η Χίπισσα».
- Πυρηνική ενέργεια: Η εκλογή Τραμπ και οι μικροί αντιδραστήρες στα ελληνικά νησιά
- Η διακεκριμένη ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ «Βυρωνιώτισσα του Αιώνα»
- Τσουκάλας: Ο πολίτης πάει στο σούπερ μάρκετ και δεν του φτάνει το εισόδημα για επαρκή τρόφιμα
- Νέα Υόρκη: Ρομπότ πραγματοποίησε διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων σε ασθενή με ΧΑΠ
- Ουκρανία: Mach 11 έπιασε ο βαλλιστικός πύραυλος της Ρωσίας που χτύπησε το Ντνίπρο με 6 πολεμικές κεφαλές
- Η Σελένα Γκόμεζ ποζάρει για την Μόργκαν Μάερ σε ένα vintage editorial που φωνάζει «iconic»