Gazprom: Κλείνει τη στρόφιγγα αερίου στη Δανία και στη γερμανική Shell Energy
Οι εταιρείες αρνήθηκαν να πληρώσουν την Gazprom σε ρούβλια
Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στην Orsted της Δανίας, καθώς και στην Shell Energy για τη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου στη Γερμανία, αφότου οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με την απαίτηση της Μόσχας για πληρωμή σε ρούβλια.
Ο εφοδιασμός των δύο εταιρειών με φυσικό αέριο θα σταματήσει την 1η Ιουνίου, ανακοίνωσε η Gazprom.
Δεν ανησυχεί η Δανία
Η Orsted είχε προειδοποιήσει χθες Δευτέρα ότι η ρωσική Gazprom ενδέχεται να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στη Δανία, μετά την άρνησή της να πληρώσει σε ρούβλια, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα υπήρχαν άμεσες επιπτώσεις στον εφοδιασμό της Δανίας με φυσικό αέριο.
Σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της δανικής ενεργειακής εταιρείας Μαντς Νίπερ δήλωσε ότι η Orsted θα είναι σε θέση να αντλήσει φυσικό αέριο από ευρωπαϊκές αγορές, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό είναι εφικτό.
- Οι Λέικερς στο κυνήγι του Αντετοκούνμπο: Το σχέδιο για να πάει ο Γιάννης στο Λος Άντζελες
- Δήμος Αθηναίων: 500 νέα δέντρα στο Άλσος Ιλισίων
- Τι πιστεύουν οι Ευρωπαίοι για την ΕΣΔΑ… αν ξέρουν τι είναι
- Πράξη φιλοζωίας στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ρεπόρτερ ήπιε αλκοόλ, άρχισε να λέει ασυναρτησίες, έγινε viral και ζήτησε συγγνώμη
- HOTΕΛ ΕΛVIRA: Τι θα δούμε στα δύο τελευταία επεισόδια στο MEGA





