Κλιματιστικό: Το συχνότερο λάθος που κάνουμε – Τι πρέπει να προσέχουμε για λόγους υγείας αλλά και οικονομίας
Οι ειδικοί απαντούν
- Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια γάλλος υπήκοος στο Βανουάτου μετά τον σεισμό των 7,3 Ρίχτερ
- «Παλιάνθρωπε…» - Οργή λαού έξω από την Εισαγγελία, νέες μαρτυρίες για τον αστυνομικό της Βουλής
- Νέα αποκάλυψη για τη θανατηφόρα παράσυρση στην Κρήτη – Ο δράστης ήταν στη λίστα SIRENE
- Έντεκα νεκροί μετά από εμπρησμό σε μπαρ στο Βιετνάμ - «Φωνάζαμε στα παγιδευμένα θύματα»
Με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σιγά – σιγά στα ύψη, και ενόψει του καύσωνα του καλοκαιριού, το κλιματιστικό φαντάζει η μόνη λύση. Ωστόσο, υγιεινολόγος προειδοποιεί για τους κινδύνους και τις αερογενείς λοιμώξεις που μεταφέρουν τα κλιματιστικά.
Ειδικότερα, ο υγιεινολόγος και λέκτορας υγιεινής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κώστας Ντελέζος, υπογράμμισε τους κινδύνους και τις αερογενείς λοιμώξεις που μεταφέρουν τα κλιματιστικά κατά τη χρήση τους και ανέφερε τρόπους αποφυγής και οδηγίες σωστής χρήσης τους.
Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, έδωσε οδηγίες για σωστή χρήση των κλιματιστικών προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες αερογενείς ασθένειες.
«Πρέπει να εφαρμόζουμε την οδηγία 24/7» είπε και πρόσθεσε «να βάζουμε δηλαδή το κλιματιστικό σε μια συνεχή μέτρια λειτουργία, έτσι ώστε να μην αναπτυχθούν ιοί».
Επίσης, η λειτουργία αυτή είναι και οικονομική, γεγονός που την καθιστά ακόμη πιο χρήσιμη λόγω των αυξημένων τιμών του λογαριασμού ρεύματος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «προτιμούμε τα αερόψυκτα κλιματιστικά και όχι τα υδρόψυκτα κλιματιστικά» γιατί με τα υδρόψυκτα μεταδίδονται περισσότερα μικρόβια.
Το συχνότερο λάθος
Όσον αφορά στη χρήση των κλιματιστικών στο σπίτι, «το συχνότερο λάθος που κάνουμε» είναι «να συγκεντρώνουμε τα νερά από το σωληνάκι του aircondition έξω στο μπαλκόνι, ενώ πρέπει τα νερά να πηγαίνουν κατευθείαν στην αποχέτευση».
Δείτε αναλυτικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις