Η πιο γευστική τονοσαλάτα ζυμαρικών
Φτιάχνουμε εύκολη τονοσαλάτα με ζυμαρικά
- Η Ρωσία βομβάρδισε το Κίεβο με οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους μια μέρα μετά την ομιλία του Πούτιν
- Αστυνομικός της Βουλής: «Πρώτη μου σχέση, δέσμιά του για μια ζωή» – Τι απαντάει η 35χρονη για τις κλήσεις
- Φοβάται μη συλληφθεί λόγω του εντάλματος του ΔΠΔ ο Νετανιάχου - Δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις στο Άουσβιτς
- Νέα στοιχεία λύνουν το μυστήριο του Stonehenge 5.000 χρόνια μετά
Υλικά
- 400γρ. λινγκουίνι
- 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
- 1 σφηνάκι βότκα
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα. Στραγγίζετε πολύ καλά τον τόνο και τον σπάτε σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον τόνο, ανακατεύετε, σβήνετε με τη βότκα και μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.
Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση και προσθέτετε τον άνηθο και τα λινγκουίνι που έχετε στραγγίσει μαζί με 2-3 κουτ. σούπας από το νερό που έχετε κρατήσει. Ανακατεύετε καλά για μισό λεπτό σε δυνατή φωτιά και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις