Σουηδή πρωθυπουργός: Συνεχίζουμε το διάλογο με την Τουρκία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
«Προσβλέπω σε εποικοδομητικές συναντήσεις με την Τουρκία στο εγγύς μέλλον», είπε
- Μεθοδεύσεις και προσπάθειες επηρεασμού των ιατροδικαστών στο συγκλονιστικό θρίλερ της Αμαλιάδας
- Πόσο θα κοστίσει στην τσέπη των Ελλήνων αν ενεργοποιηθεί η «βόμβα» Τραμπ για 5% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες
- ΕΛ.ΑΣ: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών
- Νέο αντιμονοπωλιακό πλήγμα για τη Google – Στο στόχαστρο των ιαπωνικών αρχών
Η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον δήλωσε σήμερα Τετάρτη πως η Στοκχόλμη θα συνεχίσει τον διάλογο με την Τουρκία σχετικά με τις αντιρρήσεις της Άγκυρας αναφορικά με την αίτηση της σκανδιναβικής για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
«Προσβλέπω σε εποικοδομητικές συναντήσεις με την Τουρκία στο εγγύς μέλλον», είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
«Οι απαντήσεις μας σε αιτήματα και επίσης ερωτήματα από την Τουρκία θα δοθούν απευθείας στην Τουρκία και επίσης θα διευθετήσουμε τυχόν ζητήματα και παρεξηγήσεις που μπορεί να υπάρχουν», τόνισε η Σουηδή πρωθυπουργός.
Διαβάστε επίσης Γερμανία: «Η αμφισβήτηση κυριαρχίας δεν είναι αποδεκτή» λέει το Βερολίνο για τις τουρκικές προκλήσεις προς την Ελλάδα
Διαβάστε επίσης Βρετανικά ΜΜΕ: Η Τουρκία θα θέσει το Κυπριακό ως προϋπόθεση για να πει «ναι» σε Σουηδία – Φινλανδία για ΝΑΤΟ
Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ τον περασμένο μήνα, αλλά οι υποψηφιότητες τους αντιμετώπισαν απροσδόκητες αντιρρήσεις από την Άγκυρα, η οποία κατηγορεί τις δύο σκανδιναβικές χώρες ότι προσφέρουν ασφαλή καταφύγια σε Κούρδους μαχητές. Η Τουρκία ζητά επίσης αυτές τις δύο χώρες να ανακαλέσουν απαγόρευση εξαγωγών όπλων στην Τουρκία.
Απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι η Τουρκία θέλει να δει μια «ειλικρινή» προσέγγιση από τις δύο σκανδιναβικές χώρες όσον αφορά τις ανησυχίες της και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα δεν θα αλλάξει άποψη, αν δεν δει να γίνονται συγκεκριμένα και δεσμευτικά βήματα.
Η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη καμία συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της είπε ο Ερντογάν και σημείωσε επίσης ότι η αντίθεση της Τουρκίας στις προσπάθειες ένταξης της Στοκχόλμης και του Ελσίνκι δεν αποτελεί «καιροσκοπισμό», αλλά μάλλον ζήτημα εθνικής ασφάλειας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις