Κοροναϊός: Εμβολιασμούς σε ευάλωτους πληθυσμους στην Αθήνα από τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα»
Εμβολιασμού κατά του κοροναϊού σε ευάλωτους πληθυσμούς στην Αθήνα ξεκίνησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα
- «Πνιγμός στα 30.000 πόδια» - Αεροπλάνο άρχισε να πλημμυρίζει εν ώρα πτήσης [Βίντεο]
- Μπακογιάννη: Η Σακελλαροπούλου θα μπορούσε να προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν εμβολιασμούς κατά του κοροναϊού COVID-19 σε ευάλωτους πληθυσμούς που κατοικούν εντός του αστικού ιστού της Αθήνας ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
Απαραίτητο βήμα για την καταπολέμηση της πανδημίας
Αντίστοιχες δράσεις εμβολιασμού θα υλοποιηθούν και στην υπόλοιπη χώρα, ανάλογα με τις ανάγκες που διαπιστώνονται και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.
«Ο εμβολιασμός αποτελεί απαραίτητο βήμα στον αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας της COVID-19» αναφέρει ο Νικόλας Παπαχρυσοστόμου, επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Αθήνα και τη Σάμο.
«Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα εμβολιασμού ανταποκρινόμενοι στην αυξημένη ανάγκη των ευάλωτων πληθυσμών, όπως ο προσφυγικός και μεταναστευτικός πληθυσμός και οι άστεγοι, ώστε να θωρακιστούν κατά της COVID-19. Είναι απαραίτητο να υπάρχει συμπεριληπτική προσέγγιση όσον αφορά στον εμβολιασμό προκειμένου να προστατευτεί ο γενικός πληθυσμός της χώρας».
Εμπόδια
«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι, είτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, είτε λόγω των συνθηκών κάτω από τις οποίες ζουν στην Ελλάδα, έχουν χάσει τα απαραίτητα ταυτοποιητικά έγγραφα, οπότε είναι πολύ δύσκολο να εμβολιαστούν» τονίζει ο Κωνσταντίνος Αλπίδης, συντονιστής του προγράμματος για την ευαισθητοποίηση κατά της COVID-19 στην Αθήνα.
Διαβάστε επίσης Ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα
«Ένα ακόμα σημαντικό εμπόδιο είναι η έλλειψη πληροφόρησης στη γλώσσα τους, αλλά και η απουσία μεταφραστών που θα διευκολύνουν την επαφή των ανθρώπων αυτών με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να ακολουθήσουν τις διαδικασίες για τον εμβολιασμό τους. Επίσης, η ύπαρξη και μόνο τριών διαφορετικών αριθμών ασφάλισης (ΑΜΚΑ, ΠΑΑΥΠΑ, ΠΑΜΚΑ) δημιουργεί τεράστια σύγχυση ως προς το ποιος αριθμός χρησιμοποιείται για ποιον λόγο και πότε».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις