Πάτρα: Νέα ευρήματα για την Τζωρτζίνα – Ανατροπή με το φιαλίδιο αίματος
Οι τελευταίες εξελίξεις
- Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος έξω από δημοτικό σχολείο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Θα «σπάσει» η Ελλάδα το καλούπι του δεξιού λαϊκισμού στην ΕΕ;
- Tη Georgia O’ Keeffe δεν την ένοιαζε που είχε 58 χρόνια διαφορά με τον Juan Hamilton
- Το ΠΑΣΟΚ πολιορκεί το κέντρο που «χάνει» η ΝΔ και τη βαφτίζει «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ»
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρμόδιων Αρχών, που διερευνούν την υπόθεση μυστήριο με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, την ώρα που στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα στοιχεία, που αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με το το φιαλίδιο αίματος που φέρεται ότι ανήκει στην 9χρονη Τζωρτζίνα.
Η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου, ζήτησε το αίμα να υποβληθεί σε εξέταση η DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως ανήκει στην Τζωρτζίνα, και η ανακρίτρια έκανε δεκτό το αίτημά της.
Ανατροπή;
Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, το φιαλίδιο δεν περιείχε «κανονικό αίμα», αλλά «ορό αίματος», ο οποίος είχε κρατηθεί σε ένα απλό οικιακό ψυγείο του Παιδιατρικού Τμήματος.
Αυτό σημαίνει -όπως είπαν στην ίδια πηγή ειδικοί- ότι αν και εστάλη στο Ειδικό Εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (όπου ανιχνεύτηκε η κεταμίνη), από τον «ορό αίματος είναι αδύνατον να εξεταστεί το DNA».
Αυτό – εφόσον επιβεβαιωθεί- αναμένεται να λειτουργήσει άκρως ανατρεπτικά στην εξέλιξη, ανεξαρτήτως του εάν από τον «ορό αίματος» πιθανά -και πολύ δύσκολα- καταστεί δυνατόν να βρεθούν οι όποιες ουσίες μπορεί να έχουν απομείνει, με κρίσιμο ζητούμενο πάντα, την κεταμίνη, αναφέρει το pelop.gr.
Προσθέτει δε ότι μία άλλη παράμετρος είναι ότι φιαλίδιο με τον «ορό αίματος» δεν ήταν καν -επί ένα και πλέον χρόνο -στην κατάψυξη… αλλά ξεχασμένο στη συντήρηση του -για μήνες- ακαθάριστου ψυγείου.
Βρέθηκαν φιαλίδια αίματος σε άλλα δύο νοσοκομεία
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, φιαλίδια αίματος βρέθηκαν και σε άλλα δύο νοσοκομεία, αυτή τη φορά στην Αθήνα.
Σε έγγραφο της 18ης ανακρίτριας για τυχόν τέτοια ευρήματα, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυρικού» απάντησε πως έχει 4 φιαλίδια αίματος και το «Ωνάσειο» -όπου η 9χρονη Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε νωρίτερα- πως έχει 2 φιαλίδια, κάτι άγνωστο στις Αρχές μέχρι σήμερα. Όλα θα μεταφερθούν στο Ειδικό Εργαστήριο του ΑΠΘ για εξονυχιστικό έλεγχο, κάτι που πάει ακόμα πίσω χρονικά την όλη έρευνα.
Ποιος έγραψε το σημείωμα;
Στο μεταξύ, η οικογένεια Πισπιρίγκου αμφισβητεί και το εάν το σημείωμα που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο φέρεται η μικρή Τζωρτζίνα να έγραφε ότι η μητέρα της είναι κακιά, έχει γραφτεί όντως από την 9χρονη.
«Υπάρχει προβληματισμός στην οικογένεια εάν αυτός είναι ο γραφικός της χαρακτήρας ή όχι. Αυτό συμβαίνει από την πρώτη ημέρα. Είναι κάτι που πιθανότατα θα υπάρξει η δυνατότητα να ελεγχτεί» δήλωσε ο δικηγόρος της κατηγορουμένης.
Σύμφωνα με την οικογένεια, η χρήση διατυπώσεων στο σημείωμα είναι περίεργη για παιδί αυτής της ηλικίας.
Νέα στοιχεία για την Ίριδα
Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι και το 6 μηνών βρέφος της οικογένειας είχε την ίδια… τύχη με την Τζωρτζίνα.
Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα ήταν υποχρεωμένη να συμπεριλάβει στην ιατροδικαστική έκθεσή της για την Ίριδα το πόρισμα της παθολογοανατομικής εξέτασης της κ. Μητσέλου, που διέγνωσε ως αιτία θανάτου την αγενεσία φλεβοκόμβου.
Έγκυρες, ωστόσο, ιατροδικαστικές πηγές, αναφέρουν ότι η κ. Τσιόλα στην κατάθεση που αναμένεται να δώσει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, δεν πρόκειται να αποδεχθεί την αγενεσία του φλεβόκομβου ως αίτιο του θανάτου της Ίριδας. Αντιθέτως, θα επικεντρωθεί στην δική της διαπίστωση (πνευμονικό οίδημα) και προβλέπεται να είναι άκρως επεξηγηματική, ώστε να γίνει πλήρως κατανοητός από τους ερευνητές της υπόθεσης ο «μηχανισμός θανάτου» της Ίριδας.
Όπως αναφέρουν πάντα οι ίδιες πληροφορίες, προκύπτουν τα εξής τρία συμπεράσματα:
– Η αγενεσία φλεβόκομβου φεύγει από τη μέση.
– Παθολογικό αίτιο δεν υφίστανται.
– Ούτε γονιδιακό πρόβλημα υπάρχει, με βάση το αποτέλεσμα των εξετάσεων που έγινε γνωστό στις 30 Μαρτίου και που δεν είχε στην διάθεσή της η κ. Τσιόλα, όταν συνέτασσε την ιατροδικαστική της έκθεση, πέρυσι τον Ιούλιο και γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, δεν μπορούσε τότε να αποφανθεί ότι η Ίριδα έπεσε θύμα ασφυκτικού θανάτου.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις