Προσβάσιμες σε άτομα με κινητικά προβλήματα οι παραλίες στα Κύθηρα
Στα Κύθηρα, οι παραλίες που είναι πλέον προσβάσιμες και στα άτομα με κινητικά προβλήματα αυξήθηκαν σε τέσσερις, μετά την τοποθέτηση των ειδικών συστημάτων κύλισης από τον Δήμο Κυθήρων.
Ολοκληρώθηκε στα Κύθηρα η εγκατάσταση τριών νέων υποδομών σε Αγ. Πελαγία, Διακόφτι και Παλαιόπολη για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας στην θάλασσα σε ανθρώπους με κινητικές αναπηρίες ή με περιορισμένη κινητικότητα.
Η εγκατάσταση των 3 συστημάτων υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Προσβάσιμα Κύθηρα» συνολικού προϋπολογισμού 167.493€, η οποία χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014- 2020».
Οι τρεις νέες υποδομές προστίθενται στην ήδη υπάρχουσα (από το 2015) στο Καψάλι, η οποία θα επανατοποθετηθεί τις επόμενες ημέρες, καλύπτοντας γεωγραφικά όλη την έκταση των Κυθήρων.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.