Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ακάρ σε Σοϊγκού για Συρία: Θα απαντήσουμε σε ενέργειες που διαταράσσουν τη σταθερότητα

Ακάρ σε Σοϊγκού για Συρία: Θα απαντήσουμε σε ενέργειες που διαταράσσουν τη σταθερότητα

Η Τουρκία θα απαντήσει σε κινήσεις που στοχεύουν στη διατάραξη της σταθερότητας στη βόρεια Συρία είπε ο Ακάρ στον Σοϊγκού

Στενές επαφές με τη Ρωσία συνεχίζει να διατηρεί η Τουρκία, ενώ η Δύση και δη οι ΗΠΑ παρακολουθούν τις κινήσεις του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προσπαθήσει να ισορροπήσει ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Μόσχα.

Τούρκοι διπλωμάτες έχουν δηλώσει αρκετές φορές ότι η Άγκυρα επιλέγει να είναι όχι με αυτό που σήμερα αποκαλείται «σωστή πλευρά της ιστορίας» αλλά με την πλευρά που θα συμφέρει τη χώρα την επόμενη μέρα και αυτό τηρεί, όπως αποδεικνύεται η τουρκική κυβέρνηση.

Η ΄Αγκυρα συνεχίζει επιβεβαιώνει τον τίτλο του «επιτήδειου ουδέτερου» με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών να φτάνει σήμερα στην Τουρκία για διήμερη επίσκεψη και συνάντηση με τον τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στην ατζέντα των συνομιλιών τους τα περιφερειακά θέματα και διμερείς σχέσεις. Όπου περιφερειακά θέματα θα μπορούσαν να είναι τόσο οι εξελίξεις στην Ουκρανία, όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Ωστόσο διαφορετικό είναι το σκηνικό σε σχέση με τους σχεδιασμούς της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ με τον ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Σοϊκγού ανέφερε ότι η Τουρκία θα απαντήσει σε κινήσεις που στοχεύουν στη διατάραξη της σταθερότητας στη βόρεια Συρία, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Και ενώ η Άγκυρα ετοιμάζεται για συνομιλίες με τη Μόσχα ενόψει μιας στρατιωτικής επίθεσης στην περιοχή που η Τουρκία απειλεί να εξαπολύσει στη συνομιλία που είχε με τον Σοϊγκού ο τούρκος ΥΠΑΜ υποστήριξε ότι «θα δοθεί η απαραίτητη απάντηση σε ενέργειες που στοχεύουν στη διατάραξη της σταθερότητας που έχει επιτευχθεί στην περιοχή και η παρουσία τρομοκρατών στην περιοχή δεν είναι αποδεκτή». Σημείωσε δε ότι «οι προηγούμενες συμφωνίες για αυτό το θέμα πρέπει να τηρηθούν».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024