Ξεκινούν τα σεμινάρια στη «Δελφική Ακαδημία Ευρωπαϊκών Σπουδών»
Από τις 12 έως τις 25 Ιουνίου 2022 θα υλοποιηθούν τα διεπιστημονικά σεμινάρια πρωτίστως για υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές, αλλά και τελειόφοιτους προπτυχιακούς φοιτητές
- Ποιος είναι ο ισχυρός άνδρας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ετοιμάζει ο Τραμπ
- Άτυπη συνάντηση Μητσοτάκη, Ερντογάν, Χριστοδουλίδη και Ράμα στη Βουδαπέστη
- Επαναστατικός 3D βιοεκτυπωτής εκτυπώνει ανθρώπινους ιστούς «κατ’εικόνα και καθ’ομοίωσιν»
- «Όχι» Φαραντούρη σε πρόταση Φάμελλου για συνάντηση των 4 υποψηφίων πλην Κασσελάκη
Με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών η «Δελφική Ακαδημία Ευρωπαϊκών Σπουδών» με αντικείμενο την πολιτιστική πολιτική στην Ευρώπη σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους.
Από τις 12 έως τις 25 Ιουνίου 2022 θα πραγματοποιηθούν εντατικά διεπιστημονικά σεμινάρια πρωτίστως για υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές, αλλά και τελειόφοιτους προπτυχιακούς φοιτητές.
Θα συμμετάσχουν φοιτητές από Πανεπιστήμια του εξωτερικού και της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των Harvard, Yale, Oxford, Humboldt, King’s College (London), Duke University.
Τα σεμινάρια διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα από διεθνώς καταξιωμένους επιστήμονες.
Η φοίτηση είναι δωρεάν.
Γενικό θέμα των σεμιναρίων 2022 : Cultural Politics in Europe: Ideologies, National ‘Traditions’ and Transnational /Transcultural Relations.
Θα διδάξουν οι καθηγητές:
James Faubion, Radoslav Tsanoff Professor of Anthropology, Emeritus, Rice University
Susan Rubin Suleiman, C. Douglas Dillon Research Professor of the Civilisation of France and Research Professor of Comparative Literature, Emerita, Harvard University
Οι διδάσκοντες προσεγγίζουν το θέμα τους διεπιστημονικά, αντλώντας τόσο από τις ανθρωπιστικές όσο και από τις κοινωνικές επιστήμες, συμπληρώνονται, δε, από εξειδικευμένο ερευνητικό εργαστήριο “workshop” ή επιπλέον διαλέξεις επισκεπτών.
Το πρόγραμμα και η ακαδημαϊκή λειτουργία της Δελφικής Ακαδημίας Ευρωπαϊκών Σπουδών επιβλέπεται από διεθνή Επιτροπή, με πρόεδρο τον καθηγητή Παναγιώτη Ροϊλό (Harvard; George Seferis Professor of Modern Greek Studies and Professor of Comparative Literature).
Η Διεθνής Επιτροπή απαρτίζεται από τους Καθηγητές:
Homi Bhabha, (Harvard; Director of the Mahindra Humanities Center)
Γιώργο Δερτιλή (École des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Paris)
Peter Frankopan (Oxford)
Michelle Lamont (Harvard)
Spiros Pollalis (Harvard)
Dimitrios Yatromanolakis (Πανεπιστήμιο Johns Hopkins )
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις