Δικαστική απόφαση ανατρέπει όσα ισχύουν για την επικοινωνία φυλακισμένου πατέρα με την κόρη του
Η απόφαση ορίζει πως ο πατέρας θα πρέπει να μιλάει με το παιδί του τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα
- Μαρτυρία σοκ για τον 33χρονο Γάλλο: «Με είχε χτυπήσει και μένα με το αυτοκίνητο»
- Ο Σεργκέι Λαβρόφ υπαινίχθηκε έναν από τους όρους λήξης του πολέμου με την Ουκρανία
- Η «οδυνηρή» χριστουγεννιάτικη φωτογραφία του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
Μία πρωτοποριακή απόφαση εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, δικαιώνοντας πατέρα ο οποίος απέκτησε παιδί εκτός γάμου και τώρα βρίσκεται σε προσωρινή κράτηση.
Σύμφωνα με τη σημαντική απόφαση, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα dikastiko.gr, όχι μόνον αναγνωρίζεται η σχέση του πατέρα με το ανήλικο, όπως αναφέρει ο συνήγορός του Γ. Λιανουλόπουλος, αλλά επιβάλλεται η καθημερινή επικοινωνία μαζί του προκειμένου να μην υπάρξει αποξένωση.
Μάλιστα, σε περίπτωση που η μητέρα του παιδιού παραβιάζει τους όρους της δικαστικής απόφασης θα εισπράττει κάθε φορά πρόστιμο 200 ευρώ.
Τι αναφέρει η απόφαση
Όπως αναφέρει το Πρωτοδικείο «ο αιτών, επικαλούμενος επείγουσα περίπτωση λόγω προσπάθειας της καθ’ ης η αίτηση να τον αποξενώσει από το εκτός γάμου ανήλικο τέκνο των διαδίκων που έχει εκουσίως αναγνωρίσει και του οποίου τη φροντίδα έχει αναλάβει κυρίως ο ίδιος, ζητεί, κατ’ εκτίμηση του δικογράφου της αίτησής του: α) να ανατεθεί προσωρινά από κοινού στους διαδίκους η γονική μέριμνα του ανήλικου τέκνου τους και να ανατεθεί προσωρινά σε αυτόν η άσκηση της αποκλειστικής επιμέλειάς του, άλλως να οριστεί προσωρινά η άσκηση της επιμέλειας του ανήλικου τέκνου από κοινού από τους διαδίκους και η διαμονή του με τον αιτούντα το δεύτερο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα, επικουρικότερα, να του ανατεθεί προσωρινά η αποκλειστική άσκηση της επιμέλειας του τέκνου στα θέματα της υγείας και της εκπαίδευσής του, άλλως η άσκηση της επιμέλειας από κοινού από τους διαδίκους στα θέματα αυτά και όλως επικουρικά, να ρυθμιστεί προσωρινά η επικοινωνία του με το τέκνο».
Συνεπιμέλεια: Συμφέρον του παιδιού να μην αποκοπεί από τον πατέρα
Βάσει της απόφασης του Δικαστηρίου, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, «οι διάδικοι απέκτησαν ένα τέκνο εκτός γάμου, την Υ που γεννήθηκε στις … και το οποίο ο αιτών έχει αναγνωρίσει εκουσίως με την υπ’ αριθμ. … πράξη αναγνώρισης τέκνου που συνέταξε η Συμβολαιογράφος».
Προστίθεται, επίσης, πως ο πατέρας «κρατείται προσωρινά στις φυλακές και το τέκνο κατοικεί με την καθ’ ης η αίτηση, που πιθανολογείται ότι είναι ικανή και άξια να το φροντίζει και να το διαπαιδαγωγεί και συνεπώς δεν υφίσταται επείγουσα περίπτωση ώστε να πρέπει να ρυθμιστεί με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων η άσκηση της επιμέλειας του τέκνου όπως ζητεί ο αιτών.
Περαιτέρω, ο αιτών έχει δικαίωμα επικοινωνίας με το τέκνο του, αλλά οι διάδικοι δεν συμφωνούν στον τρόπο και στο χρόνο αυτής της επικοινωνίας και πρέπει να ρυθμιστεί αυτή προσωρινώς, καθώς πιθανολογείται η συνδρομή επείγουσας περίπτωσης, επειδή το συμφέρον του τέκνου απαιτεί να μην αποκόπτεται αυτό από τον πατέρα του, η επαφή με τον οποίο συντελεί στην ομαλή ψυχοσωματική και διανοητική του ανάπτυξη, όμως, λόγω της προσωρινής κράτησής του στις φυλακές, αυτή η επικοινωνία θα γίνεται τηλεφωνικά, στον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της καθ’ ης η αίτηση, καθημερινά, επί είκοσι λεπτά της ώρας, μεταξύ 17.30 και 18.30».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις