Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και την πόλη, σε μέρη με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και μακραίωνη ιστορία είναι η καλύτερη επιλογή ειδικά για τις πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού.

1. Όπου κι αν μείνετε να αφιερώσετε μία μέρα για να κάνετε το γύρο της χερσονήσου της Μέσα Μάνης με αυτοκίνητο ή μηχανή, σταματώντας σε όσα περισσότερα χωριά μπορείτε.

Μόνο αν ανεβοκατέβετε τους σεληνιακούς λόφους με τον αέρα να σας χτυπάει το πρόσωπο και μόνη παρέα… το τοπίο γύρω σας θα νιώσετε απόλυτα ελεύθεροι…

2. Αν έπρεπε να επισκεφτείτε ένα μόνο χωριό της Μάνης, αυτό θα ήταν η εντυπωσιακή πυργοπολιτεία της Βάθειας, μετά το Γερολιμένα.

Μια βόλτα στα σοκάκια με τις φραγκοσυκιές επιβάλλεται.

3. Να κάνετε βαρκάδα στο Μεγάλο Ωκεανό, τη Γέφυρα των Στεναγμών, το Ανάκτορο του Ποσειδώνος, τα Λευκά και Ροζ Διαμερίσματα, δηλαδή στα μοναδικά στην Ελλάδα.

4. Να περπατήσετε στο παλιό Οίτυλο, ένα γραφικό χωριό-μπαλκόνι με υπέροχη θέα στον ομώνυμο κόλπο. Φεύγοντας επισκεφτείτε την ιστορική Μονή Ντεκούλου με την περίφημη τοιχογραφία του ζωδιακού κύκλου.

5. Να απολαύσετε ψάρια του Λακωνικού Κόλπου στις υπέροχες ταβέρνες στο Νέο Οίτυλο και στο Καραβοστάσι.

Αναζητήστε επίσης τις περίφημες κόκκινες γαρίδες του Λακωνικού.

6. Να περπατήσετε στην πεζοδρομημένη Αρεόπολη και να πιείτε τον καφέ ή το ποτό σας στα γραφικά μπαράκια.

7. Αν είστε περιπατητικοί τύποι, νιώστε την άγρια ομορφιά της Μάνης στο φουλ περπατώντας μέχρι το φάρο στο ακρωτήρι Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης (20 λεπτά περπάτημα περίπου), όπου τοποθετούνταν μυθολογικά η πύλη του Άδη.