Μακαρόν σοκολάτας
Φτιάχνουμε μακαρόν σοκολάτας εύκολα και γρήγορα
- «Διαταραγμένη» χαρακτήρισε η κυβέρνηση τη νεαρή Ιρανή φοιτήτρια που γδύθηκε δημοσίως
- Γερμανία: Σε κρίση το επιχειρηματικό μοντέλο – Καταρρέει η οικονομία
- Άιντα Λουπίνο - Η ατρόμητη σταρ του Χόλιγουντ που ξεπέρασε τη femme fatale τυποποίηση
- Οδηγός ταξί πήρε 160 ευρώ από τουρίστα για να τον πάει στον Πειραιά - «Ευχαριστώ που ήσουν κορόιδο»
Υλικά για 20 κομμάτια
- 60 γρ. άχνη ζάχαρη
- 75 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
- 2 ασπράδια αυγών
- 75 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για τη γέμιση
- 150 ml φυτική κρέμα
- 4 κουταλιές κακάο
- 4 κουταλιές άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στον πολυκόφτη την άχνη ζάχαρη με τα τριμμένα αμύγδαλα (χωρίς φλούδα) μέχρι να γίνουν πολύ ψιλή σκόνη.
- Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε την κρυσταλλική ζάχαρη χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα και μέχρι να έχετε μια πολύ σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε και το μείγμα αμυγδάλου και ανακατεύετε ελαφρά.
- Βάζετε το μείγμα για τα μακαρόν σε ένα κορνέ. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και μοιράζετε το μείγμα πάνω, σχεδιάζοντας μικρούς κύκλους. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150° C, για 18-20΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα των μακαρόν. Όταν πιέζετε με το δάχτυλο την επιφάνειά τους και αυτή σπάει, τότε είναι έτοιμα. Τα απλώνετε προσεχτικά σε μία σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γέμιση χτυπώντας στο μίξερ όλα τα υλικά της. Μεταφέρετε την κρέμα που φτιάξατε στο κορνέ και βάζετε από λίγη στα μισά μακαρόν πάνω στην επίπεδη επιφάνειά τους. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα και πιέζετε ελαφρά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις