Βουλγαρία: Παραιτούνται οι υπουργοί Ενέργειας και Εξωτερικών – Το «Μακεδονικό» φθείρει την κυβέρνηση
Κυβερνητική κρίση στη Βουλγαρία
- Νέα σελίδα στις σχέσεις Τραμπ και Πούτιν – Θέλουν να χωρίσουν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής;
- Είχε μεταφερθεί στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ ο δολοφόνος της 36χρονης στο Ηράκλειο αλλά δεν τον κράτησαν
- Συνεχίζει τις συναντήσεις ο αλ Τζουλάνι - Ραντεβού με αντιπροσωπεία των Δρούζων του Λιβάνου
- Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια
Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Τεοντόρα Γκέντσοβσκα και ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νικόλοφ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τα δύο υπουργεία.
Τόσο η Γκέντσοβσκα όσο και ο Νικόλοφ έδωσαν ως λόγο της παραίτησής τους την απόφαση του κόμματος Υπάρχει Τέτοιος Λαός (TISP), που τους πρότεινε, να αποχωρήσει από την κυβέρνηση συνασπισμού.
Οι δύο απερχόμενοι υπουργοί δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους όπως προβλέπει το Σύνταγμα μέχρι να εκλεγούν οι αντικαταστάτες τους.
Η Τεοντόρα Γκέντσοβσκα και ο Αλεξάντερ Νικόλοφ δήλωσαν στους δημοσιογράφους το Σάββατο ότι επρόκειτο να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους τη Δευτέρα, σύμφωνα με την απόφαση του κόμματός τους να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Οι άλλοι δύο υπουργοί του TISP έχουν ήδη ζητήσει να παραιτηθούν: ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Γκρόζνταν Καράντζοφ την Τετάρτη και ο υπουργός Αθλητισμού Ραντοστίν Βασίλεφ την Παρασκευή.
Αποχωρήσεις για το Μακεδονικό
Ο ηγέτης του κόμματος Υπάρχει Τέτοιος Λαός ανέφερε ότι όσον αφορά τη Βόρεια Μακεδονία, ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ ακολουθεί πολιτική διαφορετική από αυτή του υπουργείου Εξωτερικών, των αποφάσεων του Κοινοβουλίου και της πολιτικής που συμφωνήθηκε στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του ΠτΔ, Ρούμεν Ράντεφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί στους ηγέτες της Ευρώπης και του κόσμου ότι θα άρει το βέτο για τη Βόρεια Μακεδονία και κάνει ό,τι είναι δυνατό για να συμβεί αυτό, αν και οι περισσότεροι Βούλγαροι θέλουν η Βόρεια Μακεδονία να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μόνο όταν εκπληρώσει τη Συμφωνία καλής γειτονίας μεταξύ των δύο κρατών, η οποία υπογράφηκε το 2017.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις