Φιλελευθερισμός δεν σημαίνει κατάργηση συνόρων
Γίνεται κουβέντα και για την παραίτηση του επικεφαλής της Frontex. Διότι, λέει, κάλυπτε την παρεμπόδιση της παράνομης εισόδου στη χώρα ξένων μεταναστών
- Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος έξω από δημοτικό σχολείο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Θα «σπάσει» η Ελλάδα το καλούπι του δεξιού λαϊκισμού στην ΕΕ;
- Η υπερθέρμανση του πλανήτη κοστίζει ζωές - Για πρώτη φορά επιστήμονες υπολογίζουν τους θανάτους
- Το ΠΑΣΟΚ πολιορκεί το κέντρο που «χάνει» η ΝΔ και τη βαφτίζει «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ»
Εχω κουρασθεί να γράφω για «πρόσφυγες» και μετανάστες για τις διαφορές ανάμεσά τους και για τα προβλήματα που προκαλούνται εξαιτίας τους στον κορμό της ελληνικής κοινωνίας. Κάποιοι μάλιστα τώρα ανακάλυψαν πως οι φιλελεύθερες θέσεις προσκαλούν χιλιάδες ξένους να αποικίσουν ανεξέλεγκτα την ελληνική επικράτεια. Τίποτα δεν βρίσκεται μακρύτερα της αλήθειας. Φιλελευθερισμός δεν σημαίνει κατάργηση συνόρων και «μπάτε σκύλοι αλέστε». Σημαίνει οικοδόμηση μιας σοβαρής κυρίαρχης χώρας με προστατευμένα σύνορα και διεθνές κύρος. Που όμως εσωτερικά μειώνει τη δημόσια γραφειοκρατία, απελευθερώνει την κοινωνία από την εξάρτηση από λογής παροχές, υποστηρίζει τους πολύ λιγότερους φόρους και τη μέσα στα πλαίσια λογικών και σαφών νόμων δυνατότητα του πολίτη να δρα ελεύθερα και να επιδιώκει τους οικονομικούς του στόχους. Καμία σχέση λοιπόν με ελεύθερη είσοδο μεταναστών και λογής άλλων ξένων.
Από εκεί κι έπειτα τι άλλο να πει κανείς για το θέμα; Εχω πει κι έχω γράψει τόσα (βλ. λ.χ. τελευταίο μου βιβλίο: «Ισλάμ Τουρκία και Μετανάστευση» 2022, εκδ. Αρμός). Αν πολλοί δεν καταλαβαίνουν ή δεν παίρνουν από επιχειρήματα κι από λόγια, τι άλλο να κάνω; Να κάνω κόμμα και να κατέβω στις εκλογές; Δεν είναι όμως αυτά σοβαρά πράγματα. Ας καταλάβουμε κάποια απλά ζητήματα. Τα σύνορά της κάθε χώρα είναι υποχρεωμένη να τα προστατεύει. Αυτό που συνιστά παρανομία δεν είναι η προστασία τους, αλλά η προσπάθεια αυθαίρετης παραβίασής τους. Και είναι ακατανόητο γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν εφαρμόζεται ο νόμος. Δηλαδή, συλλήψεις και κυρώσεις. Οχι φιλοξενία και επιδόματα. Αν κάποιοι θέλουν άσυλο δεν έχουν παρά να εμφανισθούν στα σημεία εισόδου της χώρας ή στα προξενεία της. Οταν προ καιρού έθεσα το θέμα σε ανθρώπους του ΟΗΕ δεν είχαν απάντηση να μου δώσουν. Οπως συλλαμβάνουμε Τούρκους που μπαίνουν παράνομα, δεν καταλαβαίνω γιατί να κάνουμε διακρίσεις σε Πακιστανούς, Σομαλούς, Αφγανούς κ.ά.; Δεν έχω ποτέ πάρει απάντηση στα ερωτήματά μου αυτά.
Υπάρχουν βέβαια διάφοροι φορείς και άλλα κυκλώματα που βιοπορίζονται με την εξασφάλιση προστασίας από τις Αρχές και φροντίδας ασύλου για δεκάδες, για να μην πω χιλιάδες, τέτοια άτομα. Για ποιον λόγο; Στο όνομα της προστασίας ατομικών δικαιωμάτων; Αλλά ποιων δικαιωμάτων; Της αυθαίρετης παραβίασης συνόρων και της συνειδητής παραβατικότητας σε σχέση με την εσωτερική νομοθεσία της χώρας; Ακατανόητα πράγματα.
Γίνεται κουβέντα και για την παραίτηση του επικεφαλής της Frontex. Διότι, λέει, κάλυπτε την παρεμπόδιση της παράνομης εισόδου στη χώρα ξένων μεταναστών. Αν δεν κάνω λάθος η Frontex είναι υπηρεσία προστασίας συνόρων. Από πότε έγινε φορέας φροντίδας και περίθαλψης παράνομων εισερχομένων στη χώρα; Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο δεν νομίζω να τη χρειαζόμαστε. Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των οργάνων της πρέπει να είναι η στήριξη της εδαφικής ακεραιότητας και της κοινωνικής ισορροπίας κάθε χώρας-μέλους. Βέβαια ο έλληνας αντιπρόεδρός της πρόσφατα καλωσόρισε στη γλώσσα τους τούς περισσότερους μουσουλμάνους μετανάστες. Εκφράζει αυτό τη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε δικαίως παρητήθη ο επικεφαλής της Frontex. Μένει όμως να μάθουμε ποια είναι η σχετική θέση της Ελλάδας. Αν συμφωνεί με τον αντιπρόεδρο, τότε περιττεύει κάθε προσπάθεια σχετικής επιχειρηματολογίας. Και να ετοιμάζουμε διαβατήρια, κι όχι να γράφουμε άρθρα ή να μιλάμε σχετικά…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις