Συναυλία για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ
Tη Δευτέρα 20 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο
Σμύρνη, Μούσα μου!
Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και ο Δήμος Ν. Φιλαδελφείας-Ν. Χαλκηδόνας διοργανώνουν μεγάλη συναυλία για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, που υπήρξε καταλύτης για την κοινωνία μας τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, στον Πολυχώρο Δροσίνη, Ν. Χαλκηδόνα (Δροσίνη 11).
Μέχρι σήμερα το σμυρναίικο τραγούδι γονιμοποιεί πολύτροπα τον λαϊκό μελωδικό πολιτισμό.
Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ με την ορχήστρα του.
Μαζί του η ΣΟΦΙΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ.
Φιλική Συμμετοχή
ΧΡΟΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ
ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
ΜΑΡΙΩ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ
ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
Μαρία Αντωνιάδου, πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και του Μορφωτικού της Ιδρύματος
Γιάννης Βούρος, Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνος
Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης, συγγραφέας-δημοσιογράφος
Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν
Η ΣΜΥΡΝΗ ΕΙΝΑΙ το πολύστροφο χωνευτήρι των λαών και των πολιτισμών. Η κοσμοπολίτικη κυψέλη, όπου άλλοτε σμίγουν και άλλοτε συγκρούονται η Ανατολή με την Δύση, μελωδίες και ρυθμοί, η πρόοδος με την συντήρηση, η κίνηση με την νωχέλεια, η ευφυία με τις μικρότητες των συνοίκων λαών, μα πάντα το τρένο προχωρά μπροστά. Η Σμύρνη είναι πολυεθνική γιορτή, για αυτό κρατάει τόσο λίγο… Η Σμύρνη είναι τ’ απάνθισμα της αντοχής, του μόχθου, της δημιουργίας και της αναγέννησης.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
———————
Για την πρόσβαση στον χώρο της εκδήλωσης: Από την πλατεία Βάθη, το λεωφορείο Γ-10 Ανάκασα-Άγιοι Ανάργυροι, αποβίβαση στην στάση Νάξου ή με το μετρό Πειραιάς-Κηφισιάς, στάση Άγιος Ελευθέριος και πεζοπορία 800 μέτρων.
- Eλον Μασκ: Την Τρίτη τα αποκαλυπτήρια για το Grok 3
- Tourism Strong in Greece Despite Santorini Earthquakes
- Αντιπολιτευτικά πυρά κατά Μητσοτάκη για τα Τέμπη με αιχμή «τη συγκάλυψη»
- Ρωσία: Στη Σαουδική Αραβία ο υπουργός Οικονομικών ενόψει των διαπραγματεύσεων – «Θα μιλήσουμε για ειρήνη»
- Ο Έντερσον μπήκε στο… πάνθεον της Premier League – Το απίστευτο στατιστικό κόντρα στη Νιούκαστλ
- Λιπαρά: Τι σημαίνει «καλό» και «κακό» λίπος στις τροφές