Τι πρέπει να έχει μέσα το φαρμακείο των διακοπών μας – Δερματολόγος συμβουλεύει
Και ένα επιπλέον προϊόν για τις... μωβ μέδουσες.
- Σοκ στην Πάρο: Άγρια επίθεση ανήλικων με μαχαίρι σε βάρος δύο ανδρών
- «Υπάρχει θέμα» με το «De Grece» – Πυρά κομμάτων με το επίθετο που διάλεξαν οι Γλύξμπουργκ
- Βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά τη δολοφονία της Ράνιας στην Κρήτη - «Σκότωσα τον πατέρα μου» έλεγε ο δράστης
- «Συνεργαζόταν με Τούρκους για να με σκοτώσουν» - 10 μέρες σχεδίαζε τη δολοφονία του 52χρονου ο δράστης
Την προσοχή μας στην έκθεση στον ήλιο μάς εφιστά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρίας Ιωάννης Μπάρκης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Μπάρκης, ανέφερε ότι 10 με 20 λεπτά είναι αρκετά για να συνθέσουμε την, απαραίτητη για τον οργανισμό μας, βιταμίνη D. Από εκεί και πέρα, η έκθεσή μας, θα πρέπει να είναι περιορισμένη τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 4 το απόγευμα.
Όσο για τις μωβ μέδουσες, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες επαφής μαζί τους, θα πρέπει να αποφύγουμε τις ζεστές θάλασσες, στις οποίες δεν ανανεώνεται καλά το νερό, τις θάλασσες με πλαγκτόν και, όσον αφορά τους ανέμους, θα πρέπει να αποφύγουμε παραλίες που έχουν κόντρα τον αέρα και τα ρεύματα ενδέχεται να παρασέρνουν τις μέδουσες προς το μέρος των λουομένων.
Το αντίδοτο για το δηλητήριο της μέδουσας που μπορούμε να έχουμε κοντά μας είναι η μαγειρική σόδα: Ένα μπουκαλάκι γεμάτο ως τη μέση με σόδα που, σε περίπτωση τσιμπήματος, το γεμίζουμε με θαλασσινό νερό και το απλώνουμε στο σημείο επαφής.
Σκοπός μας είναι η αλκαλοποίηση της περιοχής που έχει δεχτεί την οξύτητα του δηλητηρίου. Μετά την εφαρμογή της σόδας, την περιοχή μπορούμε να πλύνουμε με ένα φυσικό, απλό σαπούνι λαδιού το οποίο έχει και αυτό αλκαλικό PH.
Ο κύριος Μπάρκης, προτείνει εν τέλει να έχουμε μαζί μία κρέμα κορτιζόνης, και για την περίπτωση φαγούρας ή πόνου αντιισταμινικά ή αναλγητικά χάπια αντίστοιχα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις