Καθηγητής μαγειρεύει νόστιμες συνταγές από το 2000 π.Χ
Ο καθηγητής βιολογίας του Κέιμπριτζ Μπιλ Σάδερλαντ ανακάλυψε συνταγές της Βαβυλώνας από 4000 χρόνια πριν και αποφάσισε να μπει στην κουζίνα και να τις δοκιμάσει.
Συνταγές με προϊόντα από τη μάνα γη, που ανακάλυψε ο καθηγητής και τόλμησε να τις δοκιμάσει.
Δημιούργησε λοιπόν ένα πρωτότυπο μενού.
Τι περιελάμβανε; Αρνάκι στιφάδο, Tuh’u, ξετυλιγμένο, ζωμό ελαμίτη και πολλή φαντασία.
Αρνάκι Στιφάδο:
Κρούστα από κριθάρι, σάλτσα κριθαριού, σκόρδο και πράσο από πάνω. Απλώς υπέροχο!
Tuh’u:
Κρέας από πόδι, τυλιχτό σε αλάτι, μπύρα, κρεμμύδι, κόλιαντρο κ.α., ψημμένο σε λίπος. Θέλει καλό ψήσιμο!
«Ξετυλιγμένο»:
Χωρίς κρέας. Νερό, λίπος, αλάτι, κόλιαντρο, πράσο, σκόρδο και άζυμο ψωμί, τα απλώνεις και ψήνεις.
Κάπως βαρετό, αλλά τρώγεται.
Zωμός «Ελαμίτη»:
Νερό, λίπος, σκόρδο, πράσο, αίμα (ο καθηγητής έβαλε ντομάτα!), γάλα κι ακόμα λίγο σκόρδο. Παράξενα υπέροχο!
Διαβάστε επίσης: Κοτόπουλο με σταφύλια και πατάτες: Μία εναλλακτική και νόστιμη συνταγή
Το πλήρες γεύμα
Και ο τσελεμεντές
Σε μια μεγάλη πέτρα ήταν γραμμένα αναλυτικά τα υλικά και η παρασκευή των εδεσμάτων!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις