Συνταγές με προϊόντα από τη μάνα γη, που ανακάλυψε ο καθηγητής και τόλμησε να τις δοκιμάσει.

Δημιούργησε λοιπόν ένα πρωτότυπο μενού.

Τι περιελάμβανε; Αρνάκι στιφάδο, Tuh’u, ξετυλιγμένο, ζωμό ελαμίτη και πολλή φαντασία.

Αρνάκι Στιφάδο: 

Κρούστα από κριθάρι, σάλτσα κριθαριού, σκόρδο και πράσο από πάνω. Απλώς υπέροχο!

Tuh’u: 

Κρέας από πόδι, τυλιχτό σε αλάτι, μπύρα, κρεμμύδι, κόλιαντρο κ.α., ψημμένο σε λίπος. Θέλει καλό ψήσιμο!

«Ξετυλιγμένο»: 

Χωρίς κρέας. Νερό, λίπος, αλάτι, κόλιαντρο, πράσο, σκόρδο και άζυμο ψωμί, τα απλώνεις και ψήνεις.

Κάπως βαρετό, αλλά τρώγεται.

Zωμός «Ελαμίτη»: 

Νερό, λίπος, σκόρδο, πράσο, αίμα (ο καθηγητής έβαλε ντομάτα!), γάλα κι ακόμα λίγο σκόρδο. Παράξενα υπέροχο!

Διαβάστε επίσης: Κοτόπουλο με σταφύλια και πατάτες: Μία εναλλακτική και νόστιμη συνταγή

Το πλήρες γεύμα 

Και ο τσελεμεντές

Σε μια μεγάλη πέτρα ήταν γραμμένα αναλυτικά τα υλικά και η παρασκευή των εδεσμάτων!