Τετραήμερη εργασία: Σίγουρα θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, λέει ο εμπνευστής της
«Εστιάζουμε λοιπόν στο να εργαζόμαστε με καλύτερο τρόπο, με πιο έξυπνο τρόπο, αντί να εργαζόμαστε περισσότερες ώρες», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ.
- Τι είναι το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης και τι είναι το ταβάνι του χρέους;
- Όταν ο Μακρόν αποκαλούσε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο «το κλουβί με τις τρελές»
- Έκλεβαν πολυτελή οχήματα SUV και τα πωλούσαν στο εξωτερικό – Το αιματηρό επεισόδιο με τον αρχηγό της σπείρας
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
Τι σημαίνει η τετραήμερη εργασία για τις αποδοχές των εργαζομένων, εξήγησε ο Άντριου Μπερνς, εμπνευστής της, λίγο πριν το μοντέλο αυτό «έρθει» και στην Ελλάδα.
Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ: «Στην ουσία, το αποκαλούμε “κανόνα 100:80:100”. Δηλαδή, μισθός στο 100%, χρόνος εργασίας στο 80%, με την προϋπόθεση ότι η παραγωγικότητα είναι στο 100%. Εστιάζουμε λοιπόν στο να εργαζόμαστε με καλύτερο τρόπο, με πιο έξυπνο τρόπο, αντί να εργαζόμαστε περισσότερες ώρες».
Ο ίδιος είπε ακόμη, μεταξύ άλλων: «Η ιδέα υπήρχε πριν από την πανδημία. Στη δική μου εταιρεία την εφάρμοσα το 2018. Η πανδημία, ωστόσο, επιτάχυνε τη διαδικασία. Ξαφνικά, πρόεδροι εταιρειών και κυβερνήσεις ανά τον κόσμο συνειδητοποίησαν ότι μπορούμε να ενεργούμε διαφορετικά (…) Διενεργούνται δοκιμές σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Στην κορυφή έχουμε εταιρείες από τους τομείς ηλεκτρονικών και αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτό υπερβαίνει σύνορα, πολιτισμούς και βιομηχανίες (…) Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μπορεί να εφαρμοστεί το μοντέλο και στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε χώρα του κόσμου. Προφανώς υπάρχουν διαφορές από χώρα σε χώρα, αναλόγως των πολιτισμικών διαφορών κι ευαισθησιών. Όμως, ναι, σίγουρα θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην Ελλάδα».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις