Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Σουβλάκια κοτόπουλου με πέστο

Σουβλάκια κοτόπουλου με πέστο

Τώρα μπορείτε και εσείς να φτιάξετε εύκολα σπιτικά σουβλάκια κοτόπουλου με πέστο

Υλικά για 2-3 μερίδες

Για τα σουβλάκια

  • 6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
  • 100 γρ. έτοιμο πέστο βασιλικού (από βάζο)
  • ξυλάκια σουβλακιού
  • αλάτι και πιπέρι

Για την λαχανοσαλάτα

  • 120 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
  • 1 κ. σούπας λάδι
  • 3 φλ. τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. τσαγιού λάχανο ψιλοκομμένο και λίγα φύλλα σέλινου, χοντροκομμένα
  • 3 κ. σούπας έτοιμο πέστο επιπλέον

Εκτέλεση

Πάρτε ένα μπολ, βάλτε μέσα το κοτόπουλο και προσθέστε το πέστο. Ανακατέψτε πολύ καλά για να πάει το πέστο παντού. Έπειτα περάστε τις μπουκιές κοτόπουλου στα ξυλάκια, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ψήστε τα καλαμάκια στο γκριλ για περίπου 4 με 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά, χωρίς καούν ή να στεγνώσουν.

Έπειτα βάλτε σε ένα άλλο μπολ το γιαούρτι, την μουστάρδα, το λάδι, το λάχανο και το σέλινο και ανακατέψτε καλά.

Μόλις κρυώσουν τα σουβλάκια τα περιχύνετε με πέστο και τα συνοδεύετε με την λαχανοσαλάτα.

Must in

Μαθήματα ελληνικής Ιστορίας

Στη μελέτη «Ιστορία, έθνος και μυθιστόρημα στη Μεταπολίτευση» ο Δημήτρης Τζιόβας προσεγγίζει τη σχέση λογοτεχνίας και έθνους μέσα από τις μεταμορφώσεις του λεγόμενου «ιστορικού μυθιστορήματος», της μνήμης και των τραυμάτων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024