Γλαράκια στις ταράτσες και στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά
Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, ενημέρωσε τους φιλόζωους για τις συνήθειες των γλάρων που έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια.
- Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει άλλο πρόσωπο για ΠτΔ αν ο Μητσοτάκης επιλέξει «στενή κομματική επιλογή»
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Πολάκης: Η άσχημη εικόνα των δημοσκοπήσεων θα αλλάξει μετά τις εσωκομματικές εκλογές
- Το μετέωρο βήμα της ΝΔ και οι τριγμοί στη δεξιά πολυκατοικία
Η ΑΝΙΜΑ δέχεται διαρκώς κλήσεις το τελευταίο διάστημα, για γλάρους που έχουν περάσει στα αστικά «μετόπισθεν» μακριά από τη θάλασσα και τις παραλίες.
Διαβάστε επίσης: Έζησαν τα πάντα μαζί και «έφυγαν» με τον ίδιο τρόπο – Το τελευταίο ταξίδι Βραζιλιάνου influencer με τον σκύλο του
Αναλυτικά η ανακοίνωση του οργανισμού:
«Είναι κάποια χρόνια τώρα που οι γλάροι αποφάσισαν να αρχίσουν να φωλιάζουν στις ταράτσες του Πειραιά και της Αθήνας, αλλά και του Βόλου και της Θεσσαλονίκης.
Ακόμη αυτή η απόφασή τους δεν έχει γίνει πολύ γνωστή, οι κάτοικοι των πόλεων είναι προετοιμασμένοι να δουν γλάρο μόνο στην παραλία.
Έτσι μένουν έκπληκτοι όταν αντικρίζουν ένα γλαρόπουλο πάνω στο καπώ του αυτοκινήτου τους στα Εξάρχεια, για παράδειγμα.
Η ΑΝΙΜΑ δέχεται συνεχώς κλήσεις την τελευταία εβδομάδα, από τις οποίες δεν λείπει η ένταση κάποιες φορές.
Διότι πολλοί δεν είναι διατεθειμένοι να περισυλλέξουν το ζώο και να το ξανανεβάσουν στην ταράτσα ή να το φέρουν στο Σταθμό, κι εμείς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε μεταβαίνοντας σε τόσα περιστατικά.
Οι νεαροί γλάροι είναι αυτές τις μέρες αρκετά μεγαλόσωμοι, κοντά στο μέγεθος των γονιών, αλλά έχουν ένα σκούρο σταχτί χρώμα σε όλο το σώμα τους.»
Σε περίπτωση εντοπισμού ανήμπορου πτηνού ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής προτρέπει τους πολίτες να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:
Φωτογραφήστε το ζώο και στείλτε μια φωτογραφία στην ΑΝΙΜΑ, με viber, WhatsApp, sms, email.
Το τηλέφωνο είναι 6972664675, 2109510075. Αυτό πρέπει να γίνει για να αναγνωρίσουμε είδος και να αξιολογήσουμε αν χρειάζεται πράγματι βοήθεια. Αν δεν έχετε κατάλληλο εξοπλισμό, απλώς τηλεφωνήστε.
Αν το ζώο χρειάζεται πράγματι βοήθεια, συσκευάστε το σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας δοθούν.
Θα λάβετε επίσης οδηγίες για το αν χρειάζεται να χορηγήσετε νερό ή τροφή, αν είναι μωρό.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις