Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αγωνία στο Δήμο Κομοτηνής για τους αυτοσχέδιους σκουπιδότοπους

Αγωνία στο Δήμο Κομοτηνής για τους αυτοσχέδιους σκουπιδότοπους

«Είναι τεράστιος ο περιβαλλοντικός κίνδυνος εάν ξεσπάσει πυρκαγιά σε παλιά ελαστικά εξαιτίας των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται» δηλώνει ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης.

Αγωνία στο Δήμο Κομοτηνής εξαιτίας των αυτοσχέδιων σκουπιδότοπων στο Δήμο, ακόμη και κάτω από γέφυρες, επικρατεί καθώς πέρα της καταστροφής του περιβάλλοντος ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών.

Οι αυτοσχέδιοι- παράνομοι χώροι εναπόθεσης απορριμμάτων αποτελούν τροχοπέδη στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, αναφέρει ο Δήμος Κομοτηνής σε τοποθέτηση του για το θέμα.

Ο Δήμος Κομοτηνής  επιδιώκει τον τακτικό καθαρισμό αυτοσχέδιων σκουπιδότοπων και γενικά κοινόχρηστων χώρων όπου γίνεται εναπόθεση μπαζών, κλαδιών, σκουπιδιών, στα διοικητικά όριά του,  με προσωπικό και μηχανήματα, αλλά χωρίς την υπεύθυνη στάση των πολιτών, ούτε ο Δήμος Κομοτηνής ούτε και κανένας άλλος δεν μπορεί να τα καταφέρει.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τοποθετούνται απαγορευτικές πινακίδες. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν κατατεθεί μηνυτήριες αναφορές στην εισαγγελία Ροδόπης.

Επίσης, μια εσφαλμένη ενέργεια των μελισσοκόμων αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον, όπως αναφέρει ο Δήμος Κομοτηνής. Αρκετοί χρησιμοποιούν λάστιχα αυτοκινήτων ως βάσεις για τα μελίσσια, μια ενέργεια που απαγορεύεται με την υπ. αρ. 9/21 Πυροσβεστική Διάταξη.

Τον φετινό Μάιο, σε δύο σημεία όπου υπήρχαν υπολείμματα δραστηριότητας μελισσοκομίας (λάστιχα, κατεστραμμένες κυψέλες κλπ), πραγματοποιήθηκε καθαριότητα από συνεργείο του Δήμου Κομοτηνής.

Συνολικά, απομακρύνθηκαν 2 τόνοι λάστιχα αυτοκινήτων από σημείο που είχε υποδείξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Είναι απαραίτητο οι μελισσοκόμοι, τόσο κατά τη διάρκεια της δραστηριότητάς τους όσο και μετά το πέρας αυτής, να μην αφήνουν υπολείμματα όπως λάστιχα, ξερά κλαδιά και σκουπίδια που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά μέσα στο δάσος.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης τονίζει ότι οι ενέργειες υποβάθμισης του περιβάλλοντος θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αλλά και την ασφάλεια των πολιτών λόγω των συνεπειών που προκαλούν οι δασικές πυρκαγιές.

«Είναι βασικό ν’ αλλάξει η νοοτροπία των δημοτών και να συνδράμουν οι ίδιοι στην προστασία του περιβάλλοντος και του δάσους.

Είναι τεράστιος ο περιβαλλοντικός κίνδυνος εάν ξεσπάσει πυρκαγιά σε παλιά ελαστικά εξαιτίας των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται και επιπλέον σε σοβαρές περιπτώσεις χρειάζεται η απομάκρυνση των κατοίκων.

Η ρύπανση του περιβάλλοντος συνιστά ποινικό αδίκημα και ταυτόχρονα είναι αδίκημα ενάντια της ζωής».

Sports in

BIG 3: Το 48ωρο και η ιδέα που… τρελαίνει τον Ολυμπιακό (pics)

Η δυνητική τριάδα που έχει κάνει τους φίλους του Ολυμπιακού να χάσουν τον… ύπνο τους. Τι γίνεται με τους Εβάν Φουρνιέ, Σάσα Βεζένκοφ και Τάιλερ Ντόρσεϊ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024