Δημοσκόπηση: Πόσοι θα πάνε φέτος διακοπές
Στο ερώτημα «θα πάτε φέτος διακοπές;», «όχι δεν θα πάω» απαντάει το 51,6%, ενώ «ναι, θα πάω» απαντάει το 45,3%
Οι καλοκαιρινές διακοπές βρίσκονται στο επίκεντρο των ερωτήσεων του β’ μέρους της μηνιαίας δημοσκόπησης της Marc για τον Αντ1. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι απαντούν πως δεν θα πάνε φέτος διακοπές αποτελούν έστω και οριακά την πλειοψηφία των ερωτηθέντων.
Ίδιες ή λιγότερες μέρες σε σχέση με πέρσι
Στο ερώτημα «θα πάτε φέτος διακοπές;», «όχι δεν θα πάω» απαντάει το 51,6%, ενώ «ναι, θα πάω» απαντάει το 45,3%.
Από το 45,3% που θα πάει διακοπές, περισσότερες μέρες από πέρσι θα κάνει διακοπές το 6,5%, λιγότερες μέρες διακοπές θα κάνει το 16,5% ενώ τις ίδιες περίπου διακοπές με πέρσι θα κάνει το 22,3%.

Δεν θα πάει διακοπές η πλειοψηφία άνω των 35 ετών
Ενδιαφέρον έχει το εύρημα για τις ηλικίες όσων θα κάνουν διακοπές και όσων δεν θα κάνουν διακοπές.
Στις ηλικίες άνω των 35 ετών πλειοψηφούν όσοι δεν θα πάνε φέτος διακοπές. Μάλιστα όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικιακή ομάδα των ερωτώμενων τόσο αυξάνεται η διαφορά υπέρ όσων απαντούν ότι δεν θα κάνουν διακοπές φέτος.
Διαβάστε επίσης Τουρισμός: «Απλησίαστες οι διακοπές στην Ελλάδα» αναφέρει ο γερμανικός Τύπος
Διαβάστε επίσης Τουρισμός: Ο πληθωρισμός ανεβάζει το κόστος των διακοπών
Αντίθετα στις ηλικίες 17-34 ετών οι δύο στους τρεις απαντούν ότι θα πάνε διακοπές φέτος ενώ υπάρχει ένα 30,4% που δηλώνει ότι δεν θα πάει διακοπές.

Σε ότι αφορά το φύλο οι άνδρες απαντούν κατά 45,8% ότι θα πάνε διακοπές, ενώ οι γυναίκες κατά 44,7%. Το 52,5% των ανδρών και το 50,6% των γυναικών απαντούν ότι δεν θα πάνε διακοπές.
Το 61,4%, περίπου οι δύο στους τρεις από την Αττική απαντούν ότι θα πάνε διακοπές, ενώ από την περιφέρεια διακοπές απαντά ότι θα πάει περίπου ο ένας στους τρεις (36,3%).

Η πρώτη επιλογή πάντως αυτών που θα πάνε διακοπές είναι το εξοχικό και το χωριό ή ο τόπος καταγωγής τους. Αυτή η επιλογή συγκεντρώνει το 34,1% των ερωτηθέντων και ακολουθούν το 27,3% που δηλώνει ότι στις διακοπές του θα μείνει σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, ενώ το ξενοδοχείο επιλέγει το 23,4%. Το σπίτι φίλων απαντά ένα 7% ενώ το κάμπινγκ αποτελεί επιλογή για ένα 6,3% των ερωτηθέντων.

- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442