Σύνοδος ΝΑΤΟ: Από τη μια κυρώσεις κατά της Ρωσίας και από την άλλη Ρώσικη σαλάτα στο δείπνο
Σύμφωνα με το εστιατόριο που έφτιαξε και σέρβιρε το δείπνο η κάθε μερίδα ρωσικής σαλάτας κόστισε 8 ευρώ. Ούτε μπριζόλα να ήταν.
- Τον ειδοποίησαν από το νοσοκομείο ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά από επέμβαση ρουτίνας
- Κάπως... ταλαιπωρημένο είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Βατικανό - Δείτε φωτογραφίες
- Σε αυτό το πάρτι γενεθλίων, έφηβες γιορτάζουν κρυφά στο Αφγανιστάν
- Νέο πολιτικό σκηνικό – Η ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ, οι «νάρκες» για Μητσοτάκη και το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη τα είχε όλα. Σασπένς για το τι θα κάνει η Τουρκία με το βέτο της. Στόχο, για τη Ρωσία που πλέον είναι ο κυριότερος αντίπαλος της συμμαχίας όπως τονίστηκε και μπόλικο παρασκήνιο.
Και όπως κάθε σύνοδος έτσι και αυτή είχε το καθιερωμένο δείπνο των ηγετών. Και ενώ η Ρωσία είναι όπως είπαμε ο κυριότερος εχθρός της συμμαχίας, το Reuters αποκάλυψε ότι στο μενού του συνεδρίου σερβιρίστηκε Ρώσικη σαλάτα.
Μάλιστα η τιμή της μερίδας της σαλάτας μόνο ήταν τα 8 ευρώ. Τύφλα να έχουν οι μπριζόλες. Ο δημοσιογράφος Ινιάκι Λόπεθ σχολίασε χαριτολογώντας: «Ρωσική σαλάτα σε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ; Είμαι λίγο έκπληκτος από την επιλογή του πιάτου».
Το πιάτο πάντως από ότι φαίνεται τιμήθηκε δεόντως αφού τελείωσε μέσα σε λίγες ώρες. Όμως κρατήθηκαν και οι ισορροπίες. Στο δείπνο των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας που έγινε στο περίφημο μπαρόκ παλάτι «Σάντα Κρουζ», ο σεφ Χοσέ Αντρές είχε φροντίσει για τα πάντα.
Μάλιστα δημιούργησε μια παραλλαγή από τάπας και από ντοματομπουκιές τα οποία ονόμασε «Ουκρανική σαλάτα».
Το μενού
Το δείπνο των ηγετών το επιμελήθηκε ο διεθνούς δήμης Ισπανός σεφ Πάκο Ρονθέρο. Το δείπνο περιελάμβανε 13 ορεκτικά όπως μπριός με κόκκινο τόνο και παλαιωμένη μουστάρδα, σεβίτσε λαβράκι με γάλα τίγρης, ομελέτα με γαρίδες, μαριναρισμένη σαρδέλα με σάλτσα ρομέσκο, τάκο με γλασαρισμένο μοσχάρι και καπνιστό σολομό, κροκέτες γαρίδας σκόρδου, φρυγανισμένο καλαμπόκι με γκουακαμόλε, τηγανητές μπακαλιάρου και γκασπάτσο με βασιλικό.
Το κυρίως πιάτο περιελάμβανε ψαρικά και συγκεκριμένα μπακαλιάρο με σάλτσα meunière, ταπιόκα και αυγοτάραχο πέστροφας. Ενώ για επιδόρπιο οι ηγέτες απόλαυσαν αφρό καρύδας με γρανίτα από μέντα και φρούτα του πάθους.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις