Πέτρος Φιλιππίδης: Τι δήλωσε ένα από τα θύματά του για την αποφυλάκισή του
Ο δικηγόρος ενός από τα θύματα του Πέτρου Φιλιππίδη, Ανδρέας Βαγγόπουλος μίλησε στο MEGA για τα όσα είπε η εντολέας του μετά την απόφαση αυτή
O Πέτρος Φιλιππίδης αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, μετά και τη συμπλήρωση 12μηνου. Η απόφαση λήφθηκε όταν ήταν στο νοσοκομείο και καθώς είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο. Ο δικηγόρος ενός από τα θύματα ανέφερε αρχικά πως το δικαστήριο είχε ενημερώσει πως θα εξετάσει την παράταση ή μη της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου. «Η προσωρινή κράτηση είναι το έσχατο μέσο δικονομικού καταναγκασμού, το οποίο έχει σκοπό μονάχα να εξασφαλίσει την παρουσία του κατηγορουμένου στο ακροατήριο» σημείωσε ο δικηγόρος.
Κατόπιν, τόνισε πως η παράταση της κράτησης για άλλους 6 μήνες γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, τις οποίες το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπάρχουν για την περίπτωση του Πέτρου Φιλιππίδη. «Η προσωρινή κράτηση δεν αποτελεί προκαταβολή ποινής, ούτε η παράταση ή μη της προσωρινής κράτησης αποτελεί πρόκριμα για το εάν ο κατηγορούμενος θα αθωωθεί» υπογράμμισε.
Η αντίδραση του θύματος
Ο κ. Βαγγόπουλος είπε πως η εντολέας του ολοκλήρωσε την κατάθεσή της, την Παρασκευή ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
«Η κατάθεση της εντολέως μου ήταν συγκλονιστική, ξεπέρασε τον φόβο και την ανασφάλεια και είπε την αλήθεια. Βγήκε έξω και κατέρρευσε» δήλωσε ο δικηγόρος.
Ολοκληρώνοντας, είπε πως η εισαγγελέας της έδρας προτείνοντας ή μη για την παράταση της κράτησης, είπε ότι η εισαγγελική έδρα θεωρεί ότι στο παρόν στάδιο μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των τριών θυμάτων «οι ενδείξεις ενοχής είναι προσέτι σοβαρές».
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442